קושי בלימוד

שאלת הגולש

למה יש אנשים בעולם חכמים ואני מבין פחות מהם זה לא פיר למה כשהם קוראים גמרא הם מבינים תוך שניה ואני צריך לשבור את הראש בשביל איזה סוגיה או בכל המקצועות זה לא פיר למה הם נולדו ככה ואני כזה טיפש???

תשובה

שואל יקר שלום,
אנא זכור-הקב"ה מוליד כל אדם עם הכוחות והיכולות שלו על מנת שיוכל לעבוד בעולם הזה ולקיים את תפקידו המיוחד דווקא לו. ה' אוהב אותך,וכל אחד מבריותיו(גם אלו שהתרחקו ממנו) ולכן לנו יש את החובה לאהוב את עצמנו. יישר כוח על היכולת שלך לומר "קשה לי".
עצם המודעות לקשייך,תעזור לך להתקדם. לא כולם נולדו עם אותם נתוני פתיחה.לא לכולם יש את אותן היכולות.יש אחד שקל לו בתחום מסויים, וקשה לו באחר, אבל אם קשה לו בתחום מסויים זה לא אומר שהוא
עוזב אותו, אלא שלפעמים צריך לעבוד בו יותר.
אז אתה עובד קשה יותר בגמרא ולא מתייאש! והם יעבדו קשה יותר בתחומים אחרים שאתה וודאי חזק בהם,
חשוב שנזכור לא להשוות עצמינו לאחרים! להתמקד במה שניתן לי ברבש"ע ובמה שאני מסוגל לעשות ולפי זה לעבוד אותו. נסה לשבת ולחשוב באילו דברים אתה טוב.
כתוב לעצמך רשימה עם 10 דברים בהם אתה טוב.
אין כוונתי ללימודים דווקא,אלא לכל דבר שאתה חושב שאתה עושה טוב ושיש לך כוח בו. תחומי מוזיקה,אומנות,חברה,כתיבה,ספורט,בישול…הכל מכל.
בנוסף אם אתה מרגיש קושי גדול בגמרא,נסה לבנות לך לימוד שיתאים לך. ייתכן וכדאי לנסות וללמוד בכיוונים שונים,ולהפחית את לימוד הגמרא ביום,כך שתוכל ללמוד גם מוסר/אמונה/חסידות וכו'. כמובן שגמרא תהיה גם כן,אך בפחות זמן ביום ופחות אנרגיות דווקא בזה. ייתכן שאחרי שתלמד עוד צדדים בתורה,תרצה לשוב ולללמוד יותר גמרא. אני ממליצה לך לדבר עם דמות שאתה מכיר ויכולה לכוון אותך בלימוד.

ולסיום-לאהוב את עצמי פירושו לאהוב את מי שנתן לי חיים ולו אני מודה כל בוקר "מודה אני לפנייך…שהחזרת בי נשמתי בחמלה,רבה אמונתך…"
האמונה של הקב"ה בנו גדולה מאד,עד כדי כך שהוא מחזיר לנו את נשמתנו כל יום. הוא מאמין בך שיש לך מה לעשות ולהעניק בעולם.
המון הצלחה ושמחה בדרכך.
אם תרצה לשאול,להגיב וכו',תוכל לכתוב למייל שלי:
adigut7@gmail.com
רק טוב,
עדי

ו בתשרי התשסז

קרא עוד..