החניכות לא באות לתפילה

שאלת הגולש

שלום רב!
אני מדריכה בסניף כיתות ח' החניכות שלי לא נכנסות לתפילה זה בעצם נראה כאילו זה כלל לא נוגע אליהם דיברנו איתם על הנושא הסברנו להם את החשיבות העברנו פעולות, השקענו ומה לא?! אבל זה לא עוזר הן נשארות מחוץ לסניף ולא מסתכלות לכיוון של בית הכנסת רצתי לשאול מה אפשר לעשות האם צריך להמשיך וללחוץ עליהן בנושא או שצריך לחכות שהזמן יעשה את שלו??איך אני יכולה להשפיע עליהן?
תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

למדריכה היקרה שלום רב!
דבר ראשון קבלי חיזוק על ההשקעה והאכפתיות בחינוך דור העתיד.
אני חייב להקדים ולומר שאיני מכיר את הנפשות הפועלות ולכן התשובה שלי תיהיה כללית ורצוי לבדוק כיצד הדברים מתממשים בשטח.

יפה, אז הסברנו, למדנו ולימדנו, אבל זה לא עזר, וכאן כמובן המקום להזכיר פרט חשוב מאוד בחינוך…אנחנו זורעים את הזרעים ולא תמיד רואים אותם נובטים ישר, הזרע צריך להירקב בפנים כדי לצמוח והחקלאי שיסתכל על המציאות העכשוית בודאי התאכזב מאוד אם לא יחכה עד שהצמח ינבוט.
ובכל זאת צריך לחשוב מה לא עשינו בסדר, האם התאמנו את המסרים לחניכות, אולי פשוט פיזרנו סיסמאות שעברו להן ליד האוזן כי הם לא נגעו בהן ולהן, המלאכה האמיתית של המחנך היא להכיר את החניך וכך להעביר לו את המסרים בגובה העיינים שלו, כמובן שאת המלאכה הזאת רק אתן יכולות לעשות.

מעבר לכך צריך לראות אולי יש דברים חיצוניים שמפריעים להם כמו: שהמקובלות יותר מדברות בחוץ, יש בנים מעניינים בחוץ, לא נעים בתוך הסניף בתפילה וכדומה, חשוב להבין את הבעיה הפרטית של כל חניכה ולכן כדי לשאול אותן מה באמת מפריעה להן ומה הן מציעות לעשות בנידון, האדם מרגיש מאוד מחובר במה שהוא שותף בו.
שימו לב, בדרך כלל החניכות לא יכנסו לתפילה, אבל חני, יסמין ושירלי דווקא ירצו להיכנס, נסו לנטרל את הלחץ החברתי ע"י עבודה פרטית עם כל בת, כן זה קשה ולא תמיד יש קשר טוב עם כולם אבל זה מאוד עוזר.

ויותר מכל דבר חשוב להתפלל, להתפלל על כל חניכה וחניכה שתחזור בתשובה והשי"ת יתן בנו את הכח להיות שליחים ראויים.

שוב, יישר כח עצום!

אם תרצי לשאול או להיעזר בי עוד את ממש מוזמנת לשלוח למייל שלי:

roidublin@gmail.com
בהצלחה רבה!
רועי

כג באייר התשסו

קרא עוד..