עגילים, כשרות דברים לפסח

שאלת הגולש

1) רציתי לדעת האם מותר לעשות ע"פ ההלכה עגילים (בכל מקום שהוא)? כמו כן הייתי רוצה הפניה למקורות. 2) רציתי לדעת גם מדוע מוצרים משונים זקוקים להכשר לפסח כגון: אקונומיקה, אודם וכו'. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,
1) ישנם ענינים הקשורים לצניעות שבהם הפסיקה של מותר או אסור תלויה במנהגים המקובלים. גם לגבי עגילים אין תשובה חד משמעית. זה תלוי איפה, מי, באיזה גיל וכו' למשל – בת בגיל העשרה – מקובל מאוד שהיא הולכת עם עגילים באוזניים – אבל לגבי בנים – הדבר שונה, כמובן. וכן ישנם הבדלים לגבי מספר העגילים, מיקומם וכו'.
אפרוט בפניך מספר נקודות – בהם תוכל להעזר, אך בסופו של דבר כדאי להתיעץ עם ת"ח – פוסק הלכה המקובל עליך.
· איסור 'בחוקותיהם לא תלכו' – אסור לחכות את מנהגי הפריצות של הגויים.
· לחץ חברתי – האם אני באמת רוצה זאת, או שזה נובע מלחץ חברתי והשפעה מבחוץ.
· הקב"ה ברא לנו גוף מושלם – למה לנו לפגוע בו מעבר למצווה (מה אנו עבדים נרצעים?!)

2) יש דברים שהדין לגביהם ברור:
· דברים שיש בהם טעם והם באים במגע עם הפה (כגו' אודם, שפתונים, משחות שינים) – חייבים כשרות לפסח.
· חומרי ניקוי (כגון אקונומיקה) אינם צריכים השגחה כלל!!! כי גם אם היה חמץ הוא פגום (הרב אליעזר מלמד כותב שכך הדין לגבי סבון כלים אך ראיתי אחרים שמחמירים).
לגבי דברים הקשורים לסיכת הגוף (סבון, שמפו, קרם וכדו') נחלק הפוסקים האם צריך כשרות מיוחדת לפסח או לא. י"א שאם יש בהם חמץ אסורים בשימוש בפסח, וי"א מכיוון שהחמץ שמעורב בהם אינו ראוי למאכל כלב – הם מותרים בפסח.
ומכיוון שמדובר בספק דברי חכמים הלכה כמיקל – ולכן לא צריך הכשר מיוחד לפסח למוצרים אלו. אבל כיוון שיש מחמירים מומלץ לברר כיצד נהגתם בבית. לכן: סבון גוף, שמפו, קרם גוף – מעיקר הדין לא צריך הכשר.

קיץ טוב,
שלמה, חברים מקשיבים

כדאי לעיין בתשובות הרבנים באתר של מורשת למילים עגילפירסינג וכן בתשובה שלנו בעניין – http://kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=481

כה בניסן התשסג

קרא עוד..