שלום רב.
תראו,אני פעם פגמתי בברית וברוך ה' עכשיו אני לא. אבל בזמן האחרון אני מרגיש צורך לראות דברים לא צנועים. מה עושים?
שלום לך גיבור!
לפני שאסביר מדוע קראתי לך גיבור,רציתי להתנצל שעקב עומס במערכת ותקלות טכניות במחשב שלי לקח לנו הרבה זמן לענות לך.
"איזהו גיבור הכובש את יצרו" כך לימדו אותנו חז"ל. ב"ה זכית למלוך על יצר חזק כ"כ שרבים כ"כ נופלים ברשתו ופוגמים בבריתם. כמובן שיש עוד מה לתקן כמו שאתה כותב בעצמך, אך העובדה שמלכת על יצרך בדבר אחד מראה שיש לך את הגבורה למלוך עליו גם בתחומים אחרים.
אל לך להעצב אל לבך ולומר לעצמך "מה שעשיתי לא היה שוה כלום" שכן זכית להגיע לטהרת הגוף, ועכשיו אתה עולה למדרגה גדולה יותר – "טהרת המחשבה". אבאר את כוונתי.
האדם מורכב מ 3 כוחות שמדרגת כל אחד גדולה יותר מקודמו: נפש, רוח ונשמה (נר"ן).
[נפש]- הכוחות הגופניים של האדם.
[רוח] – כוח הדיבור.
[נשמה] – כוח המחשבה של האדם.
ב"ה זכית לטהר את מעלת הנפש ע"י כך שאתה שומר על קדושת גוף, ועכשיו מתמודד עם מדרגת קדושה גבוהה יותר – קדושת המחשבה. העיניים הם אחד מחושיו של האדם שעוזרים לו לקלוט מידע הנאגר בשכל, לכן השמירה על קדושת הראיה היא בעצם שמירה על קדושת המחשבה.
כיון שהמדרגה של קדושת המחשבה גדולה יותר מקדושת הגוף, גם ההליכה בדרך למדרגה זו ארוכה וקשה יותר. אך אין לנו להתייאש, שכן השמחה שתבוא עלינו כשנתעלה תהיה גדולה כ"כ.
לאחר שאדם מפנה את ארונו מבגדים ישנים, מתפנה מקום לחדשים. כך גם בעניין המחשבה. ככל שנקדש את מחשבתנו יותר ונסלק ממנה את מחשבות הטומאה, כך נזכה להופעה גדולה יותר של שכל של תורה. שכל של תורה הוא לפי "סיעתא דשמיא" כמו שדוד המלך התתפלל לה´ "גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך".
איזו שמחה גדולה היא לאדם שכל כוחות גופו מדובקים בעבודת ה´, שמחה זו שתבוא עלינו בעזרת ה´ שוה את כל הקשיים שבאים בדרך.
[אז איך עושים את זה?]
אתן לך כמה עצות שבעזרתו יתברך יעזרו לך.
[לימוד תורה] – לימוד התורה ממלא את השכל שלנו בקדושה. התורה היא הופעה של ה´ בעולם, לכן ע"י לימוד התורה אנו זוכים להתדבק בקב"ה ובמידותיו. אדם שדבק בגדולת התורה כבר לא חפץ לעסוק במחשבות שפלות וקטנות כ"כ.
[חשבון נפש] – "והכסיל בחושך הולך" הרמח"ל מבאר שאדם שאינו מפשפש במעשיו הולך בחושך. הוא אינו יודע מה מעשיו ומה עליו לתקן. בזכות החשבון נפש אנו יודעים מה עלינו לתקן. כשאדם רואה שהיום חטא הוא מרגיש צער גדול שנותן לו המון כוחות להתמודד ביום שלמחרת, שכן אדם לא רוצה להשאר במדרגת החטא.
[אינטרנט כשר] – בלחיצת כפתור אנו יכולים להגיע לכל תוכן שקיים בעולם. כשאדם יושב על המחשב הוא רחוק לחיצת כפתור מתכנים שבכוחם לפגוע בגדולת מחשבתו – זהו ניסיון קשה מאוד. חז"ל המליצו לאדם שנדר נזירות להתרחק מהכרם כיון שאדם צריך להתרחק מהחטא. גם לנו יש חובה להשתדל להתרחק מהחטא ולקיים בנו את הפסוק "ולא תביא תועבה אל ביתך".
[זהירות ממראות אסורים] – אחי, זה אולי ההתמודדות הכי קשה שיש היום כיון שבכל רחוב יש מראות אסורים, אך אין ה´ נותן לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו. אחי, יש לך את הכוחות לכך!
הרהור בדברי תורה בדרך, בכוחו לעורר את הרצון שלנו לדבוק בה´ ולהשמר מהדברים שמרחיקים אותנו מכך.
כמו כן אני ממש ממליץ על הספרים "אשיב ממצולות" של הרב יהושוע שפירא והספר "והייתם קדושים".
קיצרתי מאוד בנושאים שיש הרבה מה לומר עליהם. לכן רציתי לצרף קישורים לתשובות אחרות בנושא.
נכנס לאתרים לא צנועים – לבנים ולבנות
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=220427
הליכה במקומות שאינם צנועים
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=218790
אחי יקירי, אני ממש מאמין בכוחותיך, (הרי ה´ נתן לך ניסיון, וזה אומר שיש לך את הכוח לעמוד בו).
אשמח לשמוע ממך במייל.
ש"י
shlomoyitz@gmail.com