אחד הדברים הבולטים במערכת הבחירות הנוכחית היא רמת הביטחון והוודאות של המועמדים לגבי תפקידם כאשר ייבחרו. נפתלי בנט אומר בכל ראיון: תנו לי את תיק הביטחון – אני יודע מה צריך לעשות. אורלי לוי-אבקסיס סימנה את תיק הבריאות ונדמה שמבחינתה הכל כבר מוכן לכניסתה לתפקיד. תמר זנדברג רוצה להיות שרת החינוך הבאה, וכך הלאה. העובדה שחלק מהמפלגות הללו מתנדנדות באזור אחוז החסימה, לא מפריעה לראשיהן לשעוט ללא מעצורים אל עבר המשרה שתפורה עליהם.
איך כל זה קשור אלינו? הלהט הזה של הפוליטיקאים, במיוחד לפני הבחירות, הוא מאוד מדבק. פתאום גם אנחנו נזכרים בדברים שחשובים לנו, ושואלים את עצמנו למה בעצם הכל תקוע: בעבודה, בבית, בחשבון הבנק ובשיפוץ שמתכננים כבר שנים. ואז אנחנו מתרשמים שהבעיה היא – האחרים. אם רק היו נותנים לנו חופש פעולה, הכל היה מתבצע כבר מזמן!
אבל ברגעים האלה חשוב לעצור לרגע ולזכור, שבדרך כלל זה לא באמת כך. דווקא היכולת שלנו להקשיב, להתייעץ, לשתף פעולה ולהגיע לפשרות, היא זו שמסייעת להשיג מטרות ויעדים בעולם האמיתי, בפוליטיקה ובתחומים אחרים. הקשרים האישיים, המשפחתיים והחבריים לא יכולים לשרוד לאורך זמן החלטיות נחרצת כזאת. הדורסנות של העמדה שאומרת: "אני אנווט, אני אקבע" (רבין, בנאום הניצחון בבחירות) יכולה להביא תועלת בנקודות מאוד מדויקות, אבל לא כמדיניות מתמשכת וקבועה.