מרגישים טוב בחורף

טיפים חמים מחברים מקשיבים

קור, גשמים, רוחות ואפלה: אלה המתנות שמביא אלינו החורף. ולפעמים – זה קצת מוריד. בדיוק בגלל זה הכנו עבורכם כמה טיפים ורעיונות להאיר קצת את היום יום החורפי שלכם. מוזמנות ומוזמנים להגדיל את התמונה, להוריד לטלפון או למחשב, ולשתף עם החברים ובני המשפחה! תעשו לכם וגם להם קצת טוב על הלב. חורף נעים ובריא!

תנו לשמש להיכנס

בחורף יש פחות שעות אור, ומתחיל להחשיך כבר אחה"צ. חשיפה מועטה מדי לאור טבעי יכולה לשבש את השעון הביולוגי, ולגרום לקשיי הירדמות בלילה ולעייפות ביום, בגלל רמות גבוהות מהרגיל של מלטונין ("הורמון השינה") בגוף במשך היום. לכן כדאי לשהות בכל יום לפחות שעה-שעתיים בסביבה המוארת באור טבעי. בשעות הערב ובמיוחד כשעה לפני השינה, כדאי להמעיט בצפייה במסכים. האור הכחול שהם מייצרים גורם לגוף להפסיק לייצר מלטונין, ולנו – להתקשות להירדם. בגיל ההתבגרות זמן שחרור המלטונין בגוף מתארך, כך שזמני הערות בבוקר והשינה בלילה – מתאחרים.

נלחמים באפרוריות!

הצבעים המזוהים בד"כ עם הסתיו והחורף הם אפור, שחור וחום. כך נראית הסביבה ברחוב, וכך רבים מאיתנו מתלבשים בבית ובחוץ. אפשר גם אחרת! בחרו לעצמכם בגדים בצבעים רעננים ומשמחים: לבן, כחול, צהוב, אדום, וכתום. צבעים משפיעים על מצב הרוח, וכדאי לנצל את זה לטובתנו. במקביל כדאי להילחם גם בשעמום, שיכול ליצור מצב רוח מבאס. מומלץ להכין מראש פעילויות מעניינות ומהנות לימים שבהם סוער בחוץ. משחקים, מוסיקה, יצירה, וכמובן חברים ובני משפחה שכיף לדבר איתם. צהוב, אדום, כחול וכתום נחשבים באופן רשמי לכמה מצבעי אופנת החורף הנוכחי בעולם האופנה הבינלאומי!

יאללה, זזים?

כשקר, רטוב וחשוך בחוץ, פחות מתחשק לצאת מהבית ולהזיז את הגוף. זה יכול לייצר דכדוך, עייפות, ועוד "שמחות". ולכן במיוחד בחורף כדאי לא לוותר על פעילות גופנית יומיומית, מחוץ לבית ואפילו בתוכו: ריצה, הליכה, אופניים, משחקי כדור, קפיצות, מתיחות, תרגילי גמישות ותרגילי כוח. הפעילות משפרת את זרימת הדם ואת תחושת הקור, משחררת הורמונים שמשפרים את מצב הרוח כמו סרוטונין ואנדורפינים, ובריאה מאוד לגוף ולנפש. מומלץ במיוחד בשילוב מוסיקה מקפיצה שאתם אוהבים! בחורף קרינת השמש מסוכנת לעור עוד יותר מאשר בקיץ! לכן חשוב לא להיחשף לשמש ישירה יותר מ 10-15 דקות ביום.

אנחנו לא לבד

בחורף, כמו ביתר עונות השנה – יש קשיים. בין אם בלימודים או מול החברים, במחשבות או ברגשות שמציפים, בהתמודדות קבועה או בצרה חדשה שנפלה עלינו פתאום. כדאי לסמן לעצמנו את מי אנחנו יכולים לשתף, עם מי אפשר לדבר, לפרוק, לקטר ולהתייעץ. זה מקל על הקושי ויכול לפעמים גם לעזור לצאת ממנו. חברים טובים, בני משפחה קרובים ורחוקים, מדריכים, יועצת חינוכית, אחד ההורים, וכמובן צוות מוקד חברים מקשיבים, שזמין עבורכם בכל יום בטלפון, בווטסאפ ובאינטרנט.

במוקד חברים מקשיבים כ-50 נשות ואנשי צוות מנוסים ומקצועיים, ואפשר לדבר איתם באנונימיות מלאה על כל נושא!

כל הדרכים ליצור איתנו קשר