עברה עלינו שנה מטורפת. ועכשיו מגיע הקיץ, החופש, ושנת לימודים חדשה. במקביל, לכל אחד מאיתנו יש את ה"משהו" שמציק לו בצד, מפריע, מקשה. קושי רגשי, יחסים עם ההורים… "תמיד יש משהו" – זאת הסיסמה שלנו במוקד חברים מקשיבים.
אז ריכזנו כמה טיפים למתבגרים ולהורים, כדי לעבור את זה בקלות:
לפעמים כשיש לנו המון מוטיבציה להצליח וליהנות, יכולות להיווצר ציפיות מוגזמות. ואז כל פגם קטן עלול לערער ולפגוע בחוויה הטובה ברובה. נסו שיהיה "טוב מספיק" ולא "מושלם". העדיפו המון פעילויות שהן "טובות מספיק" על פני פעילות אחת "מושלמת".
יש המון המלצות להכנת לו"ז קפדני לכל ימי החופש. לתכנן זה טוב, אבל כבני-אדם אנחנו לא מצטיינים ביישום תכניות… ולכן חשוב שיהיו "דרגות-חופש" בין הפריטים בתכנון היומי/שבועי/חודשי, שוליים שאפשר לגלוש אליהם, בלי שהתכנון כולו יתרסק. משימה ואז שעה פנויה, בילוי ("טוב מספיק"!) ואז שעה פנויה.
אחד ממוקדי החיכוך הנפוצים בחופש הוא הקשר בין המתבגרים להורים. ציפיות, דרישות, "ברוגז" ופיוס מרגש – זה יכול להתיש… כדאי לקחת נשימה עמוקה לפני שמדברים, להיכנס לראש של הצד השני, להתחבר אפילו קצת לרצונות ולחוויה האמיתית שלו, להקדיש יותר זמן לתיאום ציפיות ולשיתוף, לנהל משא-ומתן על התוצאה הסופית, ולדעת גם להתפשר. זוכרים? לא "מושלם" – אלא "טוב מספיק".
זה מצוין לקוות לטוב. אבל האמת היא – שיש קשיים. אתגרים. מכשולים. זה חלק טבעי מחיי היומיום. איך נערכים? מזכירים לעצמנו שכדאי לדבר, להיעזר, ולעבור את המכשול קצת יותר בקלות. לשתף בני משפחה, חברים, וכמובן את מוקד חברים מקשיבים, שעומד לרשותכם עם מענה אנונימי במספר 8298*.
אנחנו כאן בשבילכם!