היי.. יש לי אבא שיש לו דעות ממש קיצוניות, הוא לא פתוח כמו כל האנשים שאני חיה איתם, הוא לא הסכים שאלך לבני עקיבא- ובאמת בגללו לא הלכתי, קשה לי מאוד כי יש לי עוד החלטות בחיים ואני מפחדת שאם הם ינגדו את דעותיו הוא ינתק את הקשר איתי, אני לא רוצה להיות פסיבית למצב…לא רוצה שכל דבר שהוא אומר אני כמו רובוט אעשה..מה לעשות?
שלום חברה,
אכן את מעלה שאלה קשה. מצד אחד אנחנו חייבים לכבד את ההורים שלנו, שמגדלים אותנו, ומחניכים אותנו, ונותנים לנו הכל. מצד שני את מתחילה לפתח לך אישיות עצמאית, ולא בהכרח מסכימה עם הדעות של אביך בכל דבר.
לכן, קודם כל אני מציעה שתראי לאביך שאת מכבדת אותו. לא משנה מה את עושה, וכמה את חולקת עליו את חייבת לזכור את כל מה שהוא עשה בשבילך, ולהתנהג אליו בכבוד. אני בטוחה שאם אביך יראה שאת עושה זאת מתוך מחלוקת אמיתית, מחלוקת לשם שמים, ולא מתוך רצון לריב ולהכעיס, יהיה לו יותר קל לקבל את זה.
אחר כך הייתי מציעה לך לשבת ולדבר איתו. להבין למה הוא מתנגד לבני עקיבא, מה הוא לא אוהב שם, אולי הוא ישכנע אותך, אולי תצליחי להסביר לו למה את בכל זאת רוצה והוא ישתכנע, ואולי תצליחי למצוא פשרה שמקובלת על שניכם.
הכלל הזה נכון גם למחלוקות אחרות שיש לכם, כמו בכל דבר בחיים, לדבר זה תמיד עוזר. יכול להיות שאביך עוד לא סומך עליך שיש לך דעה מגובשת, ושאת מבינה את ההשלכות של ההחלטות שלך, ויכול להיות שאת תביני את אבא שלך ואת העמדות שלו. בכל מקרה, שווה לדבר על הדברים. ברוגע, בנחת. בלי לריב ולהתווכח סתם, אלא לנסות להבין באמת אחד את השני.
אין לך מה לפחד, זה לא יהיה ככה כל החיים. כרגע את גרה איתו בבית, ולכן החופש שלך להחליט לעצמך איך לנהוג הוא די קטן, אבל כשתגדלי ותעזבי את הבית תוכלי לפעול לפי האמונה שלך. לאט לאט, לא צריך לשנות הכל בבת אחת. אחרי הכל, יכול להיות שעוד תשני את דעתך. הייתי מציעה לך להתחיל עם דברים קטנים, שפחות מפריעים לו באופן אישי. קשה לי לתת לך דוגמאות, כי אני לא יודעת על מה המחלוקת שלכם, אבל לא הייתי מתחילה בדברים שכולם רואים כמו לבוש, אלא דווקא בדברים פנימיים. יותר מזה, תבדקי שהשינויים שאת עושה מותרים על פי ההלכה, כדי שיהיה לך גב להסביר את מעשיך, וכדי שלא חס וחלילה תעברי על ההלכה.
יכול להיות שהמחלוקות עם אבא שלך יהיו דווקא פתח לבירור והבנה יותר עמוקה של העמדות שלך.
בהצלחה
יעל yaelkagam@gmail.com