אולי אני לא בשל לחזור בתשובה?

שאלת הגולש

אולי בעצם אני לא ממש רוצה לחזור בתשובה? אני מאמין באלוקים אך לצערי לא מצליח להפוך את האמונה הזאת למשהו מוחשי! היראת שמיים שלי נגמרת כמעט מייד כשמתחיל הנסיון ואני נופל כל כך הרבה פעמים שוב ושוב..אולי אני לא בשל בכלל להיות אדם דתי? חטאתי לה' במזיד ואף על פי שהרגשתי זאת במודע המשכתי והמשכתי..ובכיתי ועשיתי תשובה ונפלתי שוב..ושוב..אפילו מהשמיים קיבלתי רמז ברור בצורת חלום שלא הותיר מקום לספק..אני יודע ומרגיש שאני מבזבז את הזמן היקר שהקב"ה הקציב לי בעולם הזה ואפילו צביעות..אולי היה עדיף בכלל לא לנסות לחזור בתשובה?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה.
אשרייך, אתה חוזר בתשובה!
בניגוד לחבריך שנשארו בתוך החושך של הכפירה, שנשארו בתוך הבוץ של הטומאה – אתה יצאת משם –אשרייך!

[אין דבר כזה] לא להיות בשל להיות דתי, והרי התורה היא הדבר הטבעי ביותר בשבילנו, כשהקב"ה ברא את העולם הוא הסתכל בתורה ואז בראו – והתורה היא "חוקי המשחק", איך אדם, ובפרט יהודי יכול לחיות באופן הכי טבעי לו, הכי אמיתי בשבילו, הכי מוסרי בשבילו.

[יש דבר כזה] שיש יצר הרע גדול שמנסה אותך, מנסה להפיל אותך, הוא אומר לך "תראה את חצי הכוס הריקה!", אתה לא שווה כלום מול איפה שאתה צריך להיות – אתה אפס!

אחי, תסתכל ליצר בעיניים ותגיד לו:
תקשיב לי ותקשיב לי טוב, היו לי הרבה קשיים – אבל עברתי הרבה מהם, היו לי הרבה יצרים – אבל התגברתי על הרבה מהם.
אני בכיוון הנכון – ואני לא נותן לך להפיל אותי מכך.

הגמרא במסכת סנהדרין אומרת "מקום שבעלי תשובה עומדין שם צדיקים אינן עומדים שם"
כלומר שגדולים בעלי תשובה מצדיקים! ולמה? משום שלהיות צדיק זה לפעמים לא כ"כ קשה, אתה גדל בבית של רב גדול ואמא צדיקה, אתה גדל בתלמודי תורה ובתי ספר דתיים שמחנכים אותך לתורה ולמצוות כל רגע וכל דקה – זה לא כ"כ קשה לצאת משם צדיק.

אבל להיות חוזר בתשובה… אחרי כל היצרים, כל החושך, כל השקר – לצאת ולתפס אל ההר שמוביל אל האור, זה לא פשוט.
על עצם [הרצון] לחזור בתשובה שקיים אצלך, אפילו אם הוא לא מתבטא בשום דבר בשטח – מגיע לך יישר-כח.

שלמה המלך, החכם מכל אדם אומר דבר חשוב ונשגב : "כִּי שֶׁבַע יִפּוֹל צַדִּיק וָקָם וּרְשָׁעִים יִכָּשְׁלוּ בְרָעָה"
מסביר הרלב"ג (וכן שאר הפרשנים): "…הצדיק יפול פעמים רבות ויקום בכל פעם ופעם ותדבק השגחת הש"י בו אך הרשעים יכשלו ויפלו ברעה אחת לבד"

כולם נופלים, גם צדיקים גדולים נופלים, השאלה היא מה קורה אחר כך – הצדיק יודע שנפל אך הוא לא מתייאש, הוא לא מרפה, הוא ממשיך הלאה – בכל פעם מחדש, פעם אחר פעם. כי הוא יודע שמי שאומר לו להפסיק, מי שאומר לו שהוא לא שווה בתור דתי, ואולי כדאי לחזור ולהיות חילוני – זה היצר הרע.
אבל הרשע – שומע בכל יצרו הרע ונופל מיד.

לכן, אל תדאג, אתה מתאים להיות עובד ה', אפילו מתאים מאוד, אך גם לעובדי ה' יש לפעמים ואפילו הרבה פעמים תקלות ובעיות, אבל לא נורא – תמיד אפשר לקום.
"הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ [וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד]".

– אל תתן ליצר הרע לגבור אליך, תשמח במה שכבר עשית, ותקום ותתעודד, כי אתה בדרך הנכונה.

"גדולה תשובה שמביאה רפאות לעולם …
גדולה תשובה שמגעת עד כסא הכבוד …
גדולה תשובה שדוחה את לא תעשה שבתורה …
גדולה תשובה (שמקרבת) את הגאולה …
גדולה תשובה שזדונות נעשות לו כזכיות …
גדולה תשובה שמארכת שנותיו של אדם"
(יומא דף פו)

בהצלחה!
אשמח להמשיך לשמוע ממך ולנסות להתקדם ביחד הלאה (תוכל לכתוב לי למייל).
מתי, חברים מקשיבים
matirozn@walla.co.il

ד בטבת התשסה

קרא עוד..