שלום!
אני יודע שכל מה שכתוב פה על בינו לבינה זה ממש נכון וחשוב.. ואני גם מסכים פה כמעט עם כל מה שכתוב… פשוט… אני יודע שזה לא יתפס… אני יודע שאם אני ירצה להחליט לא לדבר עם בנות… אני ישבר!! יש לי יותר מדי בנות שאני בקשר איתן… יותר מדיי..!! זה יכול להיות גם קשר סתמי.. סתם ידידות.. שמדברים כדי להעביר ת'זמן… ורציתי לשאול.. זה מותר? ידידות ע"מ להעביר את הזמן? כי עכשיו גם החופש ויהיה לי מאוד משעמם… ויש בת ספציפית שאני בקשר מאוד טוב איתה… קשר סתמי… לא חברים.. אני מספר לה הכל!! ממש הכל.. כל הבעיות שלי.. כל מה שאני חושב… פחות או יותר.. והיא גם.. היא מספרת לי הכלל!! ואנחנו עוזרים אחד לשני.. סתם ככה הייתי מספר לחברים שלי.. אבל אני לא סומך כ"כ על השיקול דעת שלהם וחושב שהם יזלזלו בבעיות שלי… כי רק לי הם נראות בעייתיות.. מה לעשות?? לנתק קשר? אני יודע שאני לא יצליח להחזיק מעמד… אני ישבר ויפול וידבר עם בנות. מה לעשות?!?
שלום וברכה.
בשאלתך אתה מציג מצב נפשי בו אתה קרוע בין שני עולמות. מצד אחד הקשר עם בנות מאוד מושך אותך וממלא כעת את עולמך. הקשר אף נראה נחוץ כדי לפרוק מתחים נפשיים וקשיים שונים, ואין לו תחליף. מצד שני אתה חש ומבין שבעצם הטוב ביותר עבורך הוא ניתוק הקשר וכניסה לעולם הרוחני על מנת לבנות את האישיות שלך בצורה טובה ועצמאית יותר.
האם אפשר להרוויח את שני העולמות? ההצעה ל"קשר של ידידות" מנסה לגשר ולחיות את שני העולמות יחד. מצד אחד לא ממש קשר ומצד שני מקום לקשר נפשי מועיל וטוב. זה נורא מבלבל ומטעה. בעצם קשר של ידידות, כמה שהוא נראה תמים, הוא להפסיד את שני העולמות. קצת קשר וקצת בניין עצמי. נראה שהצעה כזו לא תוביל לבניין אמיתי.
אז מה עושים? איך אפשר לנתק קשר בלי ליפול?
לשם כך צריך לבנות תוכנית מסודרת הדרגתית. חשוב מאוד לשתף את הצד השני בהחלטה להפסיק את הקשר ובתוכנית, כדי למנוע גירויים להמשכת הקשר בהמשך. בד בבד כדאי להחליט בתור התחלה על שעת סיום היום. כלומר, שעה שבה מפסיקים לשוחח, כדי לא להיסחף אל תוך הלילות. הלילות הם זמן שבו מתגברים הרגשות והוא עלול להיות "מסוכן" מבחינתנו להתפתחות העולם הרוחני. כדאי לנצל את העובדה הזו למילוי עולם פנימי יותר, כפי שאפרט בהמשך.
השלב הראשון בתוכנית הוא למצוא מסלול של התקדמות רוחנית, כלומר משהו שימלא את העולם הרוחני שלך בצורה קבועה ומסודרת. שיעורים מזדמנים לא יתנו מענה למה שאנחנו מחפשים, על אף שהם טובים מאוד. אנחנו רוצים משהו שיתפוס ויחייב. עלינו לחפש שיעור קבוע באזור מקום מגוריך שידבר אליך ותרגיש שהוא מדבר אליך ומקדם אותך, לאו דוקא בנושאים של חברות אלא בעבודת ה´ בכלל. כשהעולם הרוחני מתמלא, הולך ונעלם הצורך למלא את החיים בקשר נפשי עם בנות. הנפש מתמלאת בדברים גבוהים יותר שמדברים יותר לעומק. כך הולכת ונבנית האישיות בצורה חזקה בריאה יותר. באופן הדרגתי כדאי להוסיף עוד ועוד שיעורים תורניים וקשר עם חברים.
מומלץ מאוד להכין מערכת שבועית מסודרת וכתובה, שתחייב ותמנע משיכה לדברים אחרים. המערכת המחייבת תעזור לנו להפנים את הרצינות שבדרך שלנו ולייצב אותה, ועל כן היא חשובה מאוד.
זו התוכנית באופן כללי, אך ודאי שיש להתאים אותה בהתאם לאישיות שלך ולפי התפתחות העניינים. אשמח לשמוע ממך מה עשית וכיצד התקדמת, כדי שנוכל למצוא יחד את הדרך הטובה ביותר להמשיך להתקדם. במידה ויהיו נפילות – אל תתייאש. אתה בוחר בדרך טובה ועמוקה, ולכן צפוי מאוד שתהיינה נפילות. אם תתגבר על הייאוש ותתאמץ, יש סיכוי טוב מאוד שתצליח למלא את המשאלה הכי גדולה – החיים שלך.
עלה והצלח!
חזי וסרטיל
heziw1@gmail.com