שלום. אני מאמינה מאוד בקב"ה וגם תמיד אני מנסה להשתפר בכל מיני דברים ולא רק באמונה אבל איך אפשר לחזור בתשובה באמת מכל הלב??לשכוח בכלל מהעבר ולהיות אדם שלם וחדש??
בת יקרה שלום.
איך אפשר לחזור בתשובה מכל הלב? זו שאלה טובה!
אני חושבת שזה עניין של רצון וזמן: אני חושבת שצריך קודם כל לרצות ולעשות הכל כדי לחזור בתשובה באמת, כלומר גם להיטהר [באופן מעשי] – "סור מרע ועשה טוב" וגם להיטהר מבחינת [הרצון]- להרגיש שרוצים לא לחזור לזה יותר, שרוצים לשכוח, למחוק, להתחיל מחדש. אם באמת רוצים ובאמת מאמינים ביכולת שלי להצליח ולהיות אחרת – אז עם הזמן,, ככל שמתרחקים יותר מהחטא ומהזמן בו הוא נעשה, מרגישים יותר טוב. מרגישים שמתחילים להיות באמת נקיים יותר, זכים יותר וטהורים יותר וצריך גם להשתדל לא לחשוב יותר מידי על העבר אלא לשאת עיניים להווה ולעתיד. צריך מעשים, רצון עז ,סבלנות וחרטה בגבול – שלא מעוררת כל הזמן את החטא אלא מאפשרת התחלה חדשה.
ואתן דוגמה רק כדי להמחיש, בתקווה שהדברים ידברו אלייך: אדם שראה סרטים בטלוויזיה והחליט שהוא מפסיק עם זה עליו להחליט ולהיות עם רצון עז לסור מרע- לא לראות עוד, לעשות טוב- לחשוב איך לנצל את הזמן הזה למשהו חיובי שירומם אותו וצריך הרבה סבלנות, כי בהתחלה הוא לא ירגיש אדם חדש, הסרטים עוד ירדפו אותו בדימיון וכו´..וצריך להימנע מלחשוב עליהם ורק לאחר זמן הוא יוכל להסתכל אחורה בסיפוק ולהרגיש חדש, אחר, זך וטהור מכך- עד כדי כך שיפריע לו לראות סרטים שלפני שעשה תשובה כלל לא "דיגדגו" לו.
בהצלחה רבה
יעל.