שלום!
אני עושה שירות לאומי בבית ילד. ויש שם חניך שיש לי איתו קשר מאד טוב- כלומר זה קשר שהוא יודע שהוא יכול לספר לי את כל מה שעובר עליו, בגלל שאני לא מדריכה שלו אישית ואני כאילו במצב נייטרלי.
העניין הוא שלאחר מספר שיחות איתו מתי לב שהוא אדם לא שמח, לא מאושר בחיים וגם לא מצליח למצוא ולראות את הדברים הטובים שקורים בעולם ולו אישית.
העניין הוא שעכשיו אני נמצאת במצב שאני לא יודעת איך להמשיך את השיחה ולהוביל אותו לאן שאני רוצה.
אשמח לקבל עזרה בעניין.
תודה מראש יעל
שלום יעל,
יישר כח על עבודתך בבית הילד. אני יודעת שצריך הרבה כח לעמוד מול מקרים קשים, ועדיין לרצות לעזור לילדים אלה.
רציתי רק לתקן אותך, ברשותך, וזוהי הארה ולא הערה. כתבת בסיום השאלה שאת רוצה שנעזור לך להביא אותו לאן שאת רוצה. אני חושבת שאת צריכה לבטא זאת כך: אני רוצה מאוד בטובתו, שיהיה לו טוב, שמח, חיים מאושרים, כיצד לעשות זאת? אני בטוחה שאת רוצה בטובתו ולא בטובת עצמך. הרי כל עבודתך שם היא חסד, וחסד הוא נתינה לאחרים. כמובן, שבעז"ה כאשר תראי אותו שמח, את תרוויחי, אך זהו סוד הנתינה. האדם נותן בלי לבקש ולקבל תמורה, אך בסופו של דבר זה משתלם גם לו.
עד כאן ההקדמה. עכשיו אנסה לענות לבקשתך. תראי, אם אני מבינה נכון, להתחיל לתת לו שיחות באמונה, זה קצת לא מתאים. תתקני אותי אם את חושבת שזה כן שייך, ואז בעז"ה נפעל גם בדרך זו. אך לעניות דעתי, אני חושבת שהוא צריך יותר חיזוקים חיוביים. שידע שיש לו מה לתת לעולם, שהוא בחור עם אישיות טובה, לתת לו תפקידים שהוא יכול לעמוד בהם, ולפרגן לו על כך. לעודד אחרים שחיים בסביבתו להחמיא לו, להעניק לו אהבה כמה שיותר. אני מאמינה שכל הקושי שלו נובע ממה שהוא עבר בילדות ועובר כעת. לכן צריך לדחוף אותו קדימה. תכתבי לו פתקים כמה הוא טוב, כמה האישיות שלו מקרינה בסביבה. תדברי עם המורה שלו שתכתוב לו פתקים מחזקים. זה עושה המון לאדם. אני מלמדת בבתי ספר שיש בהם הרבה ילדים במצוקה. באחד השיעורים חלקתי דפים לילדים מסוימים ובסוף ציירתי לב, כתבתי באהבה, רעות. את לא יודעת מה הלב הקטן והמילה באהבה עשו להם. הם באו ושאלו אותי מה זה, למה אני מתכוונת. והסברתי להם שאני אוהבת אותם ו"מקדישה" להם את הדף. החיוך שלהם היה מקסים. לכי תדעי האם מישהו אי פעם אמר להם שאוהבים אותם. לפי דעתי, באותו יום הם הרגישו שמחה בלב.
סתם חשבתי על עוד רעיון שלי עוזר להגיע לשמחה – לשמוע מוזיקה חסידית, שירים שמחים, מה שמדבר אליו. אפילו כל שירי הרוק, העיקר שירקוד, שיגיע לנשמה שלו, שישכח את כל צרותיו. ודבר נוסף, צאי איתו לטבע, לטיולים בסביבת בית הילד. תגידי לו שיעצום עיניים, יקשיב לאיוושת הרוח ולנשירת העלים, לציוץ הצפורים, וגם לשקט. שיתמקד ברגע הזה ויחשוב על החברים שיש לו, על אלה שעוזרים לו, שרוצים בטובתו, ויחליט לראות את הטוב, יתמקד במי שברא את הכל, ויאמין שמי שברא את כל אלה, ברא גם אותו ורוצה בטובתו. (הגעתי קצת לאמונה, אבל אני לא יכולה בלי זה) תדברי איתו על הדרך שהוא עבר עד עכשיו, איך הוא רק עולה למעלה בהר של החיים ולא מדרדר למטה.
אבל אני שוב חוזרת ואומרת שלפי דעתי לחזק אותו, לפרגן, לתת לו הרגשה שהוא חשוב בעולם, יעזור לו לשמוח.
מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע תגובה ממך.
רעות
yohi253@walla.com
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!