אני ממש רוצה להשתפר

שאלת הגולש

לק"י שלום וברכה! אני צריכה עזרה, בבקשה, למצוא דרך לתקן את עצמי, אני חוטאת (בין השאר…) במידת הגאוה, ואם אדייק במיוחד אומר שהבעיה היא שאני מרגישה שאני יותר טובה מהסביבה, מבחינה דתית, ושכשאני עושה מצוה כל שהוא (או כל דבר אחר שקשור לדת) אני לא עושה את זה כדי שיראו אותי אלא ב"ה להי"ת, אבל אם רואים אותי אני "נהנהת" (אם אפשר לקרוא לזה ככה…) מכך שרואים אותי. בנוסף, אני גם לא כ"כ טובה ביחסים של בין אדם לחברו, (אני אפרט כי כבר שלחתי לכם שאלה ולא ידעתם למה בדיוק אני מתכוונת) אני לפעמים מתייחסת בצניות לאנשים, ו"צוחקת" על אנשים, ודורשת צומי… גם בגאוה וגם ביחסי בין אדם לחברו אני מכירה בטעות שלי ומואסת בדרך הזאת ממש ממש, אני ממש רוצה לתקן את עצמי!!! קראתי דברים על אהבת ישראל וקראתי באורחות צדיקים ומסילת ישרים (לגבי המידות בכלל וגאוה בפרט) ואני עדין מחפשת אזיו שהיא דרך לחזרה בתשובה… זה לא שאני מחפשת דרך קלה, אני פשוט רוצה דרך, מעין נוסחה… אולי אין דבר כזה?!? אם אין אז שפשוט יאמורו לי זאת ישירות…. בכל מקרה! אני ממש ממש רוצה לתקן את עצמי ואם יש לכם אפשרות בבקשה בבקשה תעזרו לי!! שיהיה לכם ולכל עמ"י רק טוב!!!

תשובה

שלום,

שתדעי לפני הכל שמצבך טוב, ואת באמת בסדר. למה? משתי סיבות: א. כי את מאוד מודעת לעצמך ולמצב שלך ורוצה מאוד לתקן. ב. כי הבעיות שאת מתארת הן נורמליות וכולם "חולים" בזה.
זה לא נורא להנות מזה שגם אנשים אחרים רואים שאת בסדר. רק מעטים מצליחים לעשות הכל באמת באמת לשם שמים בלבד. הבעיה מתחילה ביחס: אם עושים את הרוב כדי שיראו אותך זה בעיה, אבל אם עושים מצוה כי צריך והקב"ה רוצה וכי את חושבת שזה נכון, אבל גם קצת כדי שיראו – זה בסדר. יותר מזה, חז"ל אמרו ש"מתוך שלא לשמה בא לשמה", כלומר, אפילו אנשים שעושים רק בשביל סיבות גרועות, בסופו של דבר עתידים לתקן את עצמם, לגלות את הטוב שבמצוה ולעשות אותה לשמה.
יחסים בין אנשים הם דבר שאפשר לעבוד עליו, אבל אין נוסחה ואין דרך קלה. את צריכה מאוד לשים לב לעצמך, וכשאת מרגישה את ההערה הלא יפה שבאה בגרון – תעצרי את עצמך, תוותרי לאנשים, אל תרדי עליהם, ותרגישי טוב עם עצמך. אל תדרשי צומי, כי אם את באמת תהיי טובה לאנשים ותעזרי להם – תקבלי אותה גם בלי כל הדברים האלו שמסביב. אם תרגישי טוב עם עצמך, תעשי דברים שאת אוהבת, ותהיי מרוצה מהשינוי שאת עוברת, תגלי שאת לא צריכה את הצומי של הסביבה, או שתקבלי יחס טוב בחזרה. "כמים הפנים לפנים" – יחס בין אנשים הוא כמו השתקפות במים, מה שתתני זה מה שתקבלי.
עכשיו זה הזמן לעבוד על הדברים. חודש אלול הוא חודש שאפשר לקחת כחודש נסיון, ולנסות להתקדם בכל התחומים שמפריעים לך. לא צריך ואי אפשר לנצח את הכל בבת אחת, אבל אפשר להתקדם כל פעם קצת. אפילו עד ראש השנה אפשר להספיק המון!
בהצלחה רבה,
נדב, חברים מקשיבים.

כ באב התשסד

קרא עוד..