שלום!
רציתי לשאול שאלה על הבחירה החופשית כי אני לא מבינה משהו: מה הקטע שאנחנו נעשה מצוות ונעבוד את ה' הרי גם ככה בסופו של דבר ה' יודע מה יקרה באחרית הימים וזה לא משנה כי גם אם נחטא והכל בסופו של דבר יקרה מה שה' רוצה (חוצמזה אין לנו שום בחירה חופשית כי ה' אומר לנו שאם לא נעבוד אותו אז יהיה לנו רע בעולם הבא אז מה הקטע?? מצטערת על חוסר הדיוק בשאלות שלי!
שלום לך. אני מקווה שהבנתי את השאלה נכון – את שואלת בשביל מה ה' צריך שנעבוד בעצמנו, הרי היעד של העולם – הגאולה – יהיה בין אם נרצה ובין אם לא.
העניין הוא פשוט מאוד: ה' אוהב אותנו.
ה' היה יכול לברוא עולם מושלם, שנהיה ישר בגאולה –
אבל ה' רצה שנהיה שותפים בבניינו של עולם!
כך הטובה היא הרבה יותר שלמה, כשאנחנו בעצמנו עובדים על הטוב וממילא קשורים אליו הרבה יותר!
ראי על כך קישורים:
https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=27174
https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=28779
https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=36231
שאלת עוד שאלה – לכאורה אין לנו שום בחירה חופשית כי אנחנו יודעים שאם לא נלך בדרך הטוב נקבל עונש.
האמנם אין בחירה חופשית?
יש הרבה אנשים שמעשנים למרות שהם יודעים שזה גורם נזק לכל אחד, ו7000 אנשים בשנה מתים מכך טרם זמנם רק במדינת ישראל.
כי זה לא פשוט להשליט את ההכרה על היצרים… ובשביל זה באה הבחירה החופשית!
בחירה חופשית אין משמעותה שאין הכרה בהירה בצדקת הדרך!
בחירה חופשית היא בחירה בין בהירות האמונה לבין היצרים.
בהירות האמונה עצמה דורשת ליטוש וכשמתעוררות שאלות שנוגעות בבסיס האמונה – אנחנו מבררים אותם, בבחירה חופשית.
היצרים והתאוות מושכים אותנו חזק לצד הרע, אבל חסד עשה איתנו ה' שנתן לנו גם נשמה אלוקית שמכוונת אותו אל הטוב, בתוך כל אחד מאיתנו יש גם משיכה לעשות טוב, לגמול חסד, לומר תודה, והבחירה החופשית שלנו היא להתחבר כמה שיותר אל האידיאלים של הנשמה.
וגם הידיעה על העונשים עוזרת לנו להתגבר על היצרים, וגם על קיומם אנחנו אומרים תודה – כי עונש מטרתו לתקן את הלכלוך והפגם שיצר החטא. אבל שוב, זה לא סותר את הבחירה החופשית, כמו שהבאתי קודם את הדוגמא מהעישון.
אני מקווה שעזרתי לך, אפשר תמיד לשאול שוב
יעקב, חברים מקשיבים