שלום,אם כאשר עשיית את אותו חטא כבר כמה פעמים ובזמן שעשיתיי אותו אמרתי לעצמי טוב לא נורא,אח"כ תעשי עליו תשובה ותבקשי סליחה מהקב"ה אז האם אח"כ כשביקשתי סליחה והצטערתי על זה החטא התכפר לי?או שזה לא יכופר לי אף פעם??
השאלה דחופה מאוד!!תודה=]
שלום וברכה,
הגמרא אומרת שאם אדם שחוטא ואומר מראש שהוא יחזור בתשובה, אין לתשובה הזו ערך. הסיבה לכך היא פשוטה, משמעותה של התשובה היא מהפך בנפש האדם. אם אדם מתכנן מראש לחטוא ולחזור בתשובה, הוא בעצם בכלל לא השתנה, הכל מהשפה ולחוץ, ולכן אין זו בכלל תשובה.
יחד עם זאת – ל[כל] דבר יש תשובה, בתנאי שמתחרטים עליו באמת, וגם על האמירה 'אחטא ואשוב'. לכן, אם את באמת מתחרטת על כך שאמרת 'לא נורא, אח"כ תעשי תשובה', אם את מבינה את הבעיה שבדבר ומתחרטת שעשית נגד רצון ה', ומקבלת על עצמך שיותר לא תעשי דברים על סמך זה שאפשר לחזור עליהם בתשובה, התשובה הזו בהחלט מתקבלת.
ראי גם:את הנעשה אין להשיב? http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=199