שלום.
קודם כל- כל הכבוד על העבודה שאתם עושים! מעריכה אותכם כל-כך. יש לכם גם אחלה אתר, אני משתמשת בו הרבה..
יש לי בעיה בקשר להדרכה.
אני בכיתה י', מדריכה בנות מכיתה ד' ביחד עם עוד מדריכה. אנחנו מדריכות כבר 7 חודשים.
יש לנו חניכות די מלאות מרץ… אבל בסדר, אנחנו עובדות על זה וגם על עוד כמה בעיות בשבט, וביחד ובעזרת ה' נתמודד. אולי אתייעץ איתכם בהמשך בקשר לבעיות אחרות בשבט, כרגע יש בעיה שמציקה לי יותר מכל וגם די דחופה.
החניכות די מזלזלות במדריכה השניה. צוחקות עליה, אפשר לומר וכו'. לא יודעת בדיוק איך להגדיר, זה יותר אוירה כזאת שמי שנמצא שם מרגיש ומבין. אני ממש לא יודעת מה לעשות. עם מי לדבר (אם בכלל) ואיך להגיב. אני לא יכולה לדבר איתה על זה, כי זה לא נעים ופוחדת שהיא תיפגע. אני פשוט נואשת. לא יודעת מה לעשות.
מקווה שהצלחתי להסביר את הבעיה.
אשמח לתשובה, לפיתרון כלשהוא וגם לטיפים בנושא של חניכות מפריעות, מזלזלות, לא "שמות" על מדריכות וכו'.
תודה רבה!!
רעות.
שלום יקרה!
הבעיה שהצגת היא באמת כואבת ומורכבת. כול הכבוד לך ששמת לב לכך והחלטת לעשות עם זה משהו!
אני הבנתי את הבעיה אבל היה חסר לי משהו אחד- למה הן צוחקות עליה?! היא עושה דברים לא טובים? היא מתנהגת מוזר? מה גורם להם לזלזל בה? בכול אופן, אני אענה לך על פי מה שכתבת ואנסה להתייחס לחלק מהגורמים שיכולים להיות….
לדעתי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה לשבת ולדבר עם החניכות. לקבוע איתם בלי המדריכה השנייה ולהניח את הקלפים על השולחן. לשאול אותן מה הן חושבות עליה למה הן עושות לה את זה.
את לא חייבת לעשות את זה ישירות. את יכולה להעביר להן מעין פעולה על – לדון אדם לכף זכות או על זה שלא יפה לצחוק על אנשים.. נושאים בסגנון…
לגרום להם להבין שמה שהן עושות זה לא טוב. ואז לדבר על המדריכה.
להגיד להם המצב הזה (שעליו תדברי בפעולה) נראה לכם יפה/טוב? מה אתן הייתם עושות?
ואז להגיד להם… יש לנו בעיה בדיוק כזאת בשבט. ולדבר איתם על הנושא הזה של המדריכה השנייה באופן ספציפי.
חוץ מזה, נסי לראות למה הן עושות את זה ומתי. נסי לראות מה אצלה גורם להן לעשות את זה.
אחרי שתראי מה קורה תשבי ותדברי איתה על זה. אל תפחדי לפגוע בה. להיפך! היא תעריך את מעשייך. זה מראה שאכפת לך ממנה. תשאלי אותה מה היא מרגישה בנושא, למה היא חושבת שזה קורה מה נראה לה שכדאי לעשות.
בנוסף, את יכולה לפנות לקומונרית שלך ולדבר איתה על זה. שתפי אותה במה שקורה. היא הרי מכירה את שתיכן ואת השבט והיא יכולה לעזור.
נסי לגרום לבנות לאהוב אותה. תני לה תפקידים "טובים" במהלך ההדרכה. שהיא תכין צ'ופרים, שהיא תחלק אותם, שפעולות כפיות היא תיזום ותארגן.
אני לא אומרת שתגרמי להן לשנוא אותך! אלא תעודדי אותן לאהוב אותה. נסי לגשש ולראות איך את יכולה לעשות את זה בדרך הטובה ביותר….
הארה כללית וחשובה, לעניין חניכות מפריעות. אני ממליצה לך לנסות לראות למה הן עושות את זה. להיכנס לנעליים שלהן. אולי הפעולות שלכן לא מעניינות אותם? אולי עשיתן משהו שגרם להן לכעוס?.
נסי ליצור קשרי חברות עם החניכות.
אולי תשכללו את הפעילויות שלכם לכפיות אך בעלות מסר.
נסי להעביר להן את הנושא החברתי דרך פעולות כפיות, שיגרמו להן להבין את מעשיהם. אל תשפטי! אל תכעסי נסי להבין!
אבל! ברגע שהן עושות דברים לא טובים ופוגעים, תציבי גבולות!! יש דברים שאסור לשתוק עליהם! כמובן, לכול דבר יש דרך. אבל לשתוק כדי למצוא חן בעיניהן זה לא פתרון…
אני מאוד מקווה שתשובתי עזרה לך, לפחות במקצת..
אני אשמח לעזור לך בהמשך ולשמוע איך הדברים מסתדרים. אני רוצה לשמוע על התקדמות השבט ועד כמה תשובתי סייעה בידיך. אם לא עזרתי או דברי לא הובנו מספיק את מוזמנת לשוב ולפנות אליי ונברר שוב יחד את הנושא.
חוץ מזה, אני משאירה לך כאן את מספר הטלפון שלי, אם תרצי לדבר ולהרחיב עוד בנושא ההדרכה ובכלל בדברים שמעניינים אותך… באמת בשמחה רבה!!
אני מאחלת לך המון הצלחה!
אור וטוב.
טל, חברים מקשיבים!
המייל שלי לתגובות-
Israel33@zahav.net.il
בבקשה כתבי בכותרת המייל, אישי עבור טל.
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!