ישר כח על עבודתכם המדהימה!!!!!!!!!
(כבר שלחתי את השאלה אליכם ואמרתם שהיא נמחקה אז סליחה…)
טוב אז אני משרת בנח"ל (לא חרדי) ויש אצלנו חבר'ה שמתענינים ביהדות ומתקרבים לאט לאט ב"ה והם שואלים שאלות ולמרות שיש לי תשובות לעצמי אני לא מצליח להביר להם אני פשוט לא טוב בזה איך שאני בא לענות אני מתחיל לגמגם וכל מילה הוא מתקיל אותך עוד פעם ואני נלחץ ואז זה עובר מהר מאוד לוויכוח לא מועיל ואחרי כמה זמן אני מרגיש תחושת פיספוס כי אני יודע כמה חשוב להתקרב אל חילונים לדבר להביר לחייך ולקרב וזו הזדמנות מצוינת בצבא אבל אני פשוט לא יודע להסביר וזה מאוד מאוד קשה לי לדוגמה:חבר שאל אותי למה סבא שלו שתרם רבות לנזקקים ועזר למסכנים היה צריך למות בגיל 60 אחרי שעזר זה האלוהים שאנו רואים בו הטוב והמטיב? אז אמרתי לו שלכל אחד יש יעוד בעולם וןלכן הוא לא נולד עד הרגע שבו נולד כי עד אז העולם לא היה זקוק לו וברגע שאדם מסיים את יעודו ותפקידו בעולם הוא מת… ואז הוא שאל מה אשמה המשפחה?ונשארתי אלם אבל אם אפשר לענות על השאלה הכללית איך פונים ומדברים ברוגע ובשלווה וכו'. נ.ב – חוץ מזה שזה מעציב אותי שאני לא מסביר כמו שצריך אני לא נחלש רוחנית כי אני יודע שלכל שאלה יש תשובה גם אם אני לא יודע אותה . תודה רבה מראש בעז"ה נעשה ונצליח
שלום רב לשואל היקר.
קודם כל יישר כוח עצום שאתה מייצג את הקב"ה ואת התורה בפני אנשים שלא גדלו כך, אני בטוח שאתה עושה הרבה קידוש ה´.
קודם כל צריך להבהיר לחברה בצבא שאתה לא הרב הראשי, ולמרות שיש לכל שאלה תשובה טובה ועמוקה, לא תמיד אנו התלמידים יודעים לענות. לכן אתה לא צריך להבהל כלפיהם וכלפי עצמך שאתה לא תמיד יודע מה לומר, וכן להרגיע אותם שתברר את השאלות הקשות ותחזור אליהם בצורה יותר מסודרת. הרי באמת אלו לא שאלות שטחיות וזה לא בושה לאפשר לעצמך זמן לחשוב על התשובות.
שאלות על השגחה למשל, הן שאלות מורכבות. הרבה פעמים אנו לא יודעים את התשובה עליהם. החשבונות של הקב"ה הם הרבה יותר גדולים וכוללים מהחשבונות שלנו. יש עניין של גלגולי נשמות וייעוד לכל אחד, וכן הקב"ה לפעמים דווקא מדקדק עם הצדיקים יותר מאשר עם הרשעים, וכן לפעמים הקב"ה נותן עונש לצדיקים כדי שלא יישאר להם מה למרק בעולם הבא, ולא יצטרכו להיות בגהנום אלא יבואו ישירות לגן עדן וכו´.
´משפטי ה´ אמת צדקו יחדיו´ אומר לנו דויד המלך בתהילים. לא הרי הדין של הקב"ה כדין של בשר ודם. דין שהקב"ה עושה הוא משוכלל מכל ההבטים. באמת שופט בשר ודם שמכניס אדם לכלא, לא מתחשב בבני המשפחה כי הדין אצלו הוא נקודתי, אך אצל הקב"ה שהוא רואה מתחילת העולם ועד סופו, כל אחד מקבל את דינו האמיתי. יש אחד שנפצע שמגיע לו עניין כזה, ולאבא שלו מגיע לבזבז זמן ולרוץ עם בנו לבית חולים ולאמו מגיע להיות קצת דואגת וכו´.
אם תהיה בטוח בעצמך שלכל שאלה יש תשובה, ממילא תהיה יותר רגוע ושליו וזה יוקרן כלפי חוץ כלפי החברה שלך בצבא.
כיוון שאתה כל הזמן ביחד עם חילונים כדאי שתברר לעצמך סוגיות באמונה ´דע מה שתשיב´, וש´יהיו דברי תורה מחודדים ומשוננים בפיך´, לכן כשאתה חוזר שבת הביתה או כשיש לך זמן להתקשר לרבותיך כדאי בהחלט לקדם את לימוד הנושאים הללו.
אם אתה רוצה לשאול אותנו נשמח לעזור לך בכל שאלה שהם ישאלו.
תמיד בשמחה,
ליעד.