שלום,אני מרגישה שכל יום הוא בערך אותו דבר אני הולכת לאולפנא,חוזרת הביתה אוכלת לומדת,קוראת קצת במחשב,מדברת עם המשפחה והוכלת לישון ככה בערך כל יום,זה די נמאס?ברור שאני לא מבקשת חלילה מהקב"ה שיתן לי דברים מענינים-כי הקב"ה יכול לתת לי דברים מעניינים אבל לא ממש נעימים…..בקיצור…זה די נמאס לחיות ככה!!אולי זה קשור לכל העניין שצריך להתפלל שיומי הקודם לא יהיה כמו היום הבא שיבוא,אבל איך עושים זאת???
תודה מראש!!!!
שלום וברכה!
שאלת שאלה נפלאה, שלא רבים משימים לב אליה. אחד הדברים הכי נוראיים שהיצר הרע עושה לנו הוא מכניס אותנו לשגרה, ולא נותן לנו להיות מי שאנחנו, הוא מכניס אותנו לכל מיני הרגלים וכך בלי לשים לב אנחנו מתרחקים מהקב"ה.
אני חושב שהתשובה גנוזה בכמה דברים-
א-מטרה-אנחנו חיים למטרה מסוימת בעולם. אז צריך שנמלא את המטרה הזאת.
אנחנו צריכים למצוא לעצמינו מטרות בעבודת ד´ שנעבוד עליהם. ולבדוק את עצמינו כל יום בסופו של יום איך התקדמנו לעומת היום שעבר, איפה אנחנו ביחס ליום שעבר, לחודש שעבר, לשנה שעברה. וכך לבנות לעצמינו תהליך כדי שנתעלה ונתקדש.
ב-התנדבות-לא חסר היום מקומות שצריכים אנשים שיתנדבו לעזור לעם ישראל! עם ישראל זקוק לאנשים שמחפשים לעשות דברים טובים. זה יהיה נפלא אם תתנדבי בבי"ח, או בכל מקום שאת יכולה.
ג-לימוד אמונה-בשביל שתוכלי לבנות לך אישיות צריך לעבוד על זה, וצריך ללמוד ולהעמיק בזה, ולכן אני ממליץ ללמוד ספרי אמונה כדי לחזק את האמונה.
ד-שבירת שגרה-צריך מדי פעם לראות שאנחנו לא יותר מדי נכנסים לשגרה כך שהיא שולטת עלינו ולכן לעשות כל מיני נקודות זמן של בדיקה האם אנחנו הולכים אחרי השגרה או שאנחנו מביאים את השגרה לאן שאנחנו רוצים?
אחד הדברים שאנחנו שוכחים בתקופת התיכון שזהו הזמן הכי טוב לבנות את הנפש שלנו, הזמן הכי טוב לעבוד על המידות שלנו, לעבוד על איך האישיות שלנו תתעצב, איך אנחנו נראה בהמשך החיים שלנו, ואסור לנו לזלזל בזה צריך להשקיע כמה שיותר שנהיה באמת קדושים וטהורים.
אני מקוה שזה עזר לך ואשמח להמשיך לעזור במה שאוכל במייל שלי
elchananshmuel@gmail.com
כל טוב ברכה ושמחה!
אלחנן.