היי אנשים אני נערה דתיה בתהליך התחזקות אפשר לומר שאני חיה על שירים דכאונים אחותי אמרה לי ששירים דכאונים מטמאים את הנפש.. אני בנאדם מאוד מאוד שמח ודווקא שרים דכאונים בכלל לא משפיעים עליי .. אני כל היום שומעת רק דכאוני ..
האם אחותי צודקת? האם זה טוב? מה ניתן לעשות?
לשואלת היקרה שלום!
דבר ראשון, אשרייך שבשעה שעולם הפיתויים רק גובר והולך את מחליטה לקחת על עצמך תהליך מסובך וקשה כמו חזרה בתשובה(התחזקות).
לדעתי יש בשאלתך שתי נקודות עקרוניות:
1. האם למוזיקה מסוגים שונים יש השפעה על נפש האדם?
2. האם למוזיקה יש השפעה על תהליך החזרה בתשובה שלי?
לפי עניות דעתי, למוזיקה יש השפעה גדולה. מוזיקה ובמיוחד מוזיקה שנוגעת בי ואני אוהב אותה גורמת לי להתחבר למסרים ולעוצמות שמשודרת אלי דרכה,גם באופן הבלתי מוחשי המוזיקה שולחת את המסרים שלה לתוך התת מודע שלנו,דבר שאינו מורגש אך יצא החוצה בבוא העת.
לדוגמא: אני בחור בורגני שלא מכיר את נוער הגבעות בשום צורה שהיא מלבד דרך התקשורת (טלויזיה,רדיו וכו'). גם אם אני אפמפם לעצמי נון-סטופ כמה אני אוהב כל יהודי, עדיין ברגע שאני יפגש עם בחור מנוער הגבעות אני ארתע, אני אפחד, אני אגיב בצורה שונה, וזה בגלל מה שהתקשורת דחפה לתוך התת מודע שלי. ובעצם למוזיקה ישנה השפעה עצומה שרק מחלחלת בנו כל רגע שאנו מאזינים לה.דוד המלך אומר:"אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים ובמושב לצים לא ישב…"(תהלים א'),מי שנמצא בחברה קלוקלת יקולקל בסופו של דבר. והעניין הוא שלא יהיה לו מושג איך הגיע למצב הזה,הרי הוא בחור חזק וכשר. אבל העניין הוא שהדבר נעשה מתחת לפני השטח בשקט בשקט ובסוף המים ינקבו גם את הסלע הקשה ביותר. בהקשר לתהליך שאת עוברת עכשיו ובהנחה שלא עברת תהליך כזה בכזו רצינות אני רוצה להגיד לך שתהליך החזרה בתשובה הוא הליך ארוך ומייגע ובעיקר מייאש. אין דבר כזה לנסות להתחזק מבלי ליפול שכן העלייה היא תכלית הירידה כלומר הירידה משמשת בתור מקפצה לעלייה אבל השאלה הגדולה היא (עם יד על הלב) האם ברגע שתרגישי חלושה או חלילה מיואשת לאחר כישלון חרוץ,האם באותו הזמן לא תרוצי לשירי הדיכאון? האם לא תתני למילים לחדור לתוכך ולשקוע ביאוש של עצמך?האם המסרים שמעבירים שירים אלא לא יחסלו אותך סופית?
כן, שירי דיכאון הם נחמת המיואשים, העולם אליו הם בורחים, שם הם יכולים לשכוח מהכל לבכות ורק להתמסר לייאוש. אל תחשבי שאני מגזים, עצבות היא מקום חשוך ומנוכר ואין לה מקום בעבודת ה' שלנו. "עיקר עבודת ה' היא להיות בשמחה" (המאור ושמש), ע"י השמחה ושירי השמחה האדם עולה מעלה מעלה ניתנים לו כוחות מחודשים והוא חש רוממות רוח ועוצמות כדי לעבוד את ה' מתוך אהבה אמיתית. האנטיתזה המוחלטת היא כמובן העצבות והיאוש שאותם יכול לעביר לנו יצר הרע גם דרך שירים שלכאורה אין בהם רע.
בעל תשובה הוא אדם שנולד מחדש, הוא חייב להשאיר את העבר הרע מאחוריו ואף לאנשים מסביבו אסור להזכיר לו את הדברים שעשה, תיהיה אמיתית עם עצמך כדי להבין איפה את עומדת,מה את רוצה להיות,ואיך מגיעים לשם.
שאלת מה ניתן לעשות,אז ככה: שינוי לא נעשה ביום אחד אלא לאט לאט, צריך דבר ראשון לסנן מעט שירים שאת מרגישה שאת יכולה לסנן ומצד שני למצוא להם תחליפים חיוביים,וכך לאט לאט שיר אחרי שיר עד שאת מרגישה שמצאת את עצמך במקום טוב יותר.
ושוב פעם באמת כל הכבוד על ההתחזקות שלך והלוואי שהשי"ת יצליח דרכך.
וראי גם קישור בעניין מוזיקה לועזית שנוגע גם לענייננו: http://kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=91
נ.ב
אני מקווה שלא הבהלתי או הרגזתי אותך, את תמיד יכולה לשאול עוד בדוא"ל שלי:rd127@walla.co.il
בהצלחה רבה!
רועי
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!