עם כל הצער שבענין אני לא מצליחה להפסיק לענג את עצמי,אני יודעת שזה רע אבל אני צריכה שתיעצי לי כיצד להפסיק.
אשמח לתשובה בהקדם.
אני
שלום וברכה!
אני כל כך מעריכה אותך על עצם זה שאת כותבת. קודם כל עצם זה שאת מצטערת על הענין ורוצה להפסיק זה כבר התחלה מאוד משמעותית וחשובה בדרך לתשובה.
אני ממליצה לך להשיג את הספר "תשוב תחיני" של הרב יהושוע שפירא, הספר נכתב לבנות ועוסק באיך לשוב בתשובה בנושא הזה. אפשר להשיג את הספר: ישיבת רמת גן, אצ"39 ת.ד. 7676 טלפון: 036748424. אני אנסה לכתוב ברוח הדברים שהוא כותב אבל ממש כדאי להשיג את המקור.
הדבר הקשה ביותר בחטא זה התחושה שנשארת אח"כ, תחושה של יאוש והרגשה שאין תיקון למעשה שנעשה. הרגשה זו גורמת לנו לשקוע בעצב אין סופי שהמפלט היחידי ממנו הוא בנחמה המידית והרגעית שמציע לנו חטא נוסף.
השאלה היא איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה?
צריך לזכור שהקב"ה בכבודו ובעצמו קורא לנו בנים: ´בנים אתם לה´ אלוקיכם´. וכמו שאנחנו אומרים באלוקי נשמה כל בוקר: ´רבה אמונתך´ הקב"ה מאמין בנו שאנחנו יכולים לקום מהנפילות שנפלנו בהם ולשוב אליו יתברך. גם לחטאים החמורים ביותר יש כפרה וכל מה שמוטל עלינו זה להאמין בקלותה של תשובה.
הקב"ה מחכה לנו שנשוב אליו ומאמין ביכולתינו לקום ולכן מי אנחנו שנגיד שאין כפרה לחטאים שחטאנו?
הקב"ה אוהב אותך! ואת יקרה מאוד בעיניו,כל בוקר מחדש הוא מאמין בך שתשובי אליו ומחכה לך בזרועות פתוחות. האם לא תפתחי לו פתח כפתחו של מחט? עצם זה שאת כותבת זה כבר אומר שזה מפריע לך ושאת רוצה לצאת מהמקום הזה. אז תמשיכי ותראי איך שאת רק מתקדמת כל הזמן.
כל פעם שאת מתגברת על עצמך נחשבת הרבה מאוד, ואפילו לכל דקה של הימנעות מעשיית רע יש ערך. וק"ל לכל עשיה של מצוה וטוב יש ערך רב. וברור לי שאת עושה הרבה טוב מסביב. [תתחילי להסתכל על עצמך בעין חיובית, תאמיני בעצמך, תראי את כל הפעמים שאת כן מצליחה לעשות טוב], תראי עד כמה כואב לך כל פעם שאת עושה רע. ובעזרת ה´ תראי איך את מצליחה למצוא בעצמך את הכוחות להתגבר פעם אחרי פעם ובעזרת ה´ תצליחי לצאת מהמקום שבו את נמצאת.
אני הייתי ממליצה לך למצוא דברים שאת אוהבת לעשות ושחשוב לך לעשות אותם וכל פעם שאת רוצה לעשות את זה שוב תתעסקי בהם במקום. למשל אם את אוהבת לנגן אז תשקיע בזה, או לצייר או כל דבר אחר שעושה לך טוב.
אני מאחלת לך שכל התמודדות הזאת רק תגרום לך להכיר את הכוחות של התמודדות המופלאים שקימים בנפש שלך.
הרבה הצלחה ואשמח לעזור עוד בהמשך. אם תרצי תכתבי לי שוב למייל, או לכל אחד אחר בחברים מקשיבים.
שנה טובה ומתוקה,חתימה טובה,
רחל.
shpitzim@gmail.com