שלום! יש לי בעיה מאוד גדולה כבר הרבה מאוד זמן..אני לא יכולה להירדם בלילה! אני כבר משתגעת! אני לא יודעת מה לעשות! אני מנסה לעשות ה-כל! (אני אומרת "שמע") אני שומעת מוסיקה' קוראת ספר פותחת חלון מנורה מודלקת (לפעמים) אני לא מסוגלת כבר!! אני חייבת להשלים שעות שינה! ואני פשוט לא מסוגלת! אני לא נרדמת! יכול להיות שזה בגל שאני חושבת כל הזמן! אני לא יכולה להפסיק לחשוב! אני לא יודעת מה אני יעשה! כי זה כבר המון המון זמן!
וזה עושה לי דברים לא טובים! (כאבי ראש, מריבות עם הורים…)
תודה רבה רבה!
אני (אני בת 15..)
שלום לך יקרה, אני מרגישה שאת מאוד נסערת ומאוד רוצה כבר שקט ושלווה נפשית. נכון? את לא היחידה בכזה מצב.הרבה אנשים בכל הגילאים יש להם נדודי שינה כאשר נפשם סוערת, כאשר הם צריכים להגיע להחלטה כזו או אחרת. הלוואי ונזכה תמיד לא לישון כאשר דברים טובים מתרגשים ובאים עלינו.
אני חושבת, כמו שאת כתבת, שאת חושבת המון, ולכן קשה לך להירדם. ולכן עלינו למצוא פתרון לבעיית המחשבות, וממילא השינה תגיע.
תראי, היתה לי גם כן תקופה כזו במשך השנה שחלפה, והמון פעמים ניסיתי לחשוב לעצמי מה יביא לי את השלווה והשקט הנפשי. מה שלי עזר, ואני מקווה שגם לך, היא הידיעה שיש מישהו למעלה שמכוון הכל, אנחנו בידיים שלו וכל מה שהוא עושה, זה לטובה. כמו תינוק שישן בשלוה כי הוא יודע שהוריו דואגים לו ולכל ציוץ שלו הם יקפצו ויעמדו לרשותו. בכדי להמחיש לך עד כמה אנו בידיו של הקב"ה ועד כמה אנו יכולים לישון בשקט ובשלווה, אני מביאה לך שיר שכתב אהוד מנור ז"ל: (אני מקווה שזה לא ארוך מידי, לא אביא את כל הבתים)
המסך שוב עולה, על במה עגולה
אור השמש מלא, תפאורה כחלחלה.
מתחילה הצדה, שקיצבה רצחני
סיפורי עשיר ועני.
הצגה אין סופית, לא נגמרת לעד
מיליוני משתתפים, אך צופה בה אחד.
הוא צופה בכולם, וכולם בידו
וכולנו כאן בחסדו…
הפתעות עד בלי די, ותמונה בתמונה
אבל יד הבמאי מנוסה אמונה.
אם ספור מאכזב, הוא מרעיד הבמה…
כל שורה גורלית, כל תפקיד ותפקיד.
אך סמויה התכלית וסמוי העתיד…
כפי שאת בטח מבינה. אנו חיים כמו שחקנים בעולם הזה, והבמאי הוא בורא העולם. הוא מכוון אותנו ואת מעשינו ודרכינו. הכל בכדי שההצגה תצא מוצלחת ונזכה לתשואות.
תלמדי את השיר ובערב תזמזמי אותו לעצמך, ותרגישי שלווה בלב. אין פחד מהעתיד, אם יש לך הרבה קושי, תדברי עם הבמאי, עם הקב"ה שיעזור לך להתמודד עם ה"טקסט" הזה, את מרגישה שאת צריכה עוד דחיפות ועזרה.
עם כל זה, אני חושבת ש"דאגה בלב איש, ישיחנה", את צריכה לשוחח עם אנשים שיעזרו לך, לנפשך הסוערת להשתחרר מכל המועקות. תמצאי לך רב, רבנית כמובן שאני גם מוכנה להיות לך לעזר, שיעזרו לך. זה מאוד מקל כשיש אל מי לדבר ובמיוחד אנשים בעל אמונה, עם נסיון חיים שיוכלו אולי למצוא לך פתרונות.
עוד עצה שאני נעזרתי בה, ואני מבינה שאת מנסה אותה, היא – לקרוא ספר או לראות סרט לפני השינה, ואז תנסי לנתח את מה שקראת, למה התחברת, תנסי לחשוב על הדמויות, לדמיין אותן. לחשוב על המשך וכו' שראשך יהיה עסוק בעולמות אחרים, לא בעולם שלך.
אבל, אני שוב חוזרת לתחילת התשובה. אדם מאמין חי את הפסוק: "השלך על ה' יהבך, והוא יכלכלך". הכל תלוי בו והכל לטובה. בכל תחומי החיים אנו רק השחקנים. הבמאי הוא הקובע את הכללים. ואין דבר יותר כייף מזה. יש לנו על מי להישען, למה לדאוג?
שיהיה לך רק טוב, ושינה מתוקה.
רעות
yohi253@walla.com
את מוזמנת גם להתקשר (המספר נשלח אישית לשואלת).
אני מאוד אשמח אם תספרי לי, תכתבי לי במה נעזרת והאם זה עזר.
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!