ברוך ה' בשנה האחרונה אני שומעת המון שיעורי תורה (בעיקר דרך האינטרנט) ורובם על אמונה, בטחון בה' ותפילה. בעקבות כך הבנתי שיש המון דרכים להשיג מה שאנחנו רוצים ו"לשכנע" את ה' שמגיע לנו משהו, בקטע טוב כמובו. יש לי כמה "בעיות"/ קשיים שפשוט לא מרפים ממני, ולפעמים אני תוהה האם הם יחלפו. כלומר, האם יכול להיות מצב כזה שה' לא ייתן לי מה שאני מבקשת? מצד אחד, לא התפללתי מספיק, התפילה מאוד קשה לי ולפעמים אני גם מפחדת להתפלל על דברים מסויימים כי אני חושבת שהקב"ה לא ייתן לי אותם, שזה לא אפשרי וכו'. בשיעורי תורה אני כל הזמן שומעת על הכוח של תפילה, על כמה שהקב"ה שומע הכל, אבל אם אתפלל ולא אקבל את מה שאני רוצה? איך זה מסתדר עם כל מה שלמדתי על תפילה וכל מה שאומרים עליה? ברור לי שהכל נשמע למעלה, אבל הרבה פעמים אני מתמלאת בחוסר אמונה שהבקשות שלי פשוט לא יתגשמו. מקווה שהבנתם את השאלה/ שיתוף.. כאילו איך אני יכולה להתמודד עם הקטנות אמונה הזאת ולחשוב שדווקא הקב"ה דווקא כן ישמע לתפילותיי?
שלום לך.
יישר כוחך שאת עסוקה בבירור האמונה שלך ומחזקת את דרכך הערכית. כיף לשמוע שיעורי תורה ולהבין יותר במה אני מאמינה ומה יכול לעזור לי לחזק את האמונה שלי. ביחד עם זאת, אל תחששי משאלות. שאלות מעידות על הגדילה הרוחנית של האדם, אדם ששואל הוא אדם שחי, מברר, חוקר, והשאלות שלך לא מעידות חלילה על חוסר אמונה, אלא להיפך: הן מעידות על אדם מאמין שרוצה להמשיך להתקדם ולברר עוד ועוד. אז אשרייך, תמשיכי לגדול ולהתקדם ולשאול עוד ועוד 🙂
לגבי השאלה שלך, אם הבנתי נכון את שואלת: איך זה עובד שם למעלה – האם כל התפילות של מתקבלות? האם יכולה להיות תפילה שמתקבלת אבל לא נענית כמו שחשבתי? ואולי השאלה הכללית היא: איך התפילה עובדת?
אנסה לתת כמה כיוונים למחשבה, וכמובן שמאחלת לך שתמשיכי ללמוד עוד על התפילה, איך היא עובדת ומה היא עושה בעולם, וזה יעזור לך להתפלל בצורה טובה יותר.
האם התפילה משנה אותי או את הקב"ה?
שאלה ידועה היא: האם כשאני מתפללת – התפילה משנה אותי או שהתפילה משנה את הקב"ה? האם הקב"ה משנה את המציאות בעקבות תפילתי או שהתפילה משפיעה עלי ואני זאת שמשתנית? אז כמו כל תשובה טובה, התשובה היא: גם וגם. קודם כל, בתפילה אני זאת שמשתנית. הקב"ה הוא אינסוף וברור שהתפילה לא משנה אותו. כשאני מתפללת, אני מתרוממת למקום גבוה יותר, מזככת את עצמי, והתפילה עצמה גורמת לי להיות טובה יותר. ואיך זה משפיע על המציאות? ברגע שאני מתקנת את עצמי ומזדככת יותר – אז גזרות רעות מסויימות לא חלות עלי, ולכן אם לפני התפילה הייתי בדרגה מסויימת, אחרי התפילה אני בדרגה אחרת וכבר התבטלה עלי הגזרה או שבגלל הדרגה החדשה שלי אני ראויה לשפע אלוקי חדש.
מוזמנת לראות עוד כאן: