שלום. אני דתיה. יש לי מישהו חילוני שאני מדברת איתו המון על בת וכאלה.
ניסיתי להסביר לו הרבה פעמים למה אם יש חברה, לא אמורים להיות עוד ידידות. למה הוא לא יכול להיות בקשר עם עוד בנות. והוא פשוט לא מבין את זה. אולי זה נשמע מצחיק או סתמי, אבל זה באמת חשוב, כי ברגע שהוא יבין את זה הוא באמת יתחיל להתחזק. הוא פשוט נתקע על זה.
אני ממש ממש אשמח אם תתנו לי הסבר מפורט וארוך שאני פשוט יראה לו (אני ממש מבקשת שזה לא יהיה קישור לתשובה).
תודה ענקית.
הודיה.
הודיה יקרה שלום,
ראשית,יישר כוח על הרצון לעזור לאותו בחור ולהסביר לו על חשיבות הדת וכו'. יחד עם זאת אני חייבת להדגיש שלא בריא ליצור קשר שיתמשך ושיתעמק בינכם. (זה 'טיפ' בשבילך…)
הרצון שלך טוב .אך כדאי להפנות אותו לאנשים מסויימים,לשיעורים,וכו',על מנת שיתחזק ויברר דברים שחשובים לו.
בנוסף-את יכולה להמליץ לו לדבר או לכתוב ל'חברים מקשיבים' ונשמח לענות ולעזור כפי יכולתינו.
ובקשר לשאלתך כיצד להסביר לו על הבעייתיות בקשר עם הרבה בנות,קודם כל חשוב להסביר שהתורה מנחה אותנו לקשר עם בת זוג אחת איתה האדם יבנה את ביתו כשהזמן יתאים. הקשר בין האיש והאישה הוא דבר עליון וגדול מאד. היום אנחנו רואים הרבה סרטים ופרסומות לא צנועות והמחשבה שלנו מושפעת מאד מכך. לכן נראה לנו שקשר צריך להיות כמו סרט…ובאמת המציאות שונה. ה' מכוון אותנו לקשר הכי מופלא ומיוחד אבל ממוקד באדם אחד. אדם וחווה היו הזוג הראשון בעולם…לא היה מלבדם אף אחד והם שמחו אחד בשני ולא ידעו בכלל שיש עוד נשים/גברים. כך גם אנו צריכים לחיות-לדעת שבן הזוג שמולי הוא האדם היחיד והמיוחד ביותר עבורינו ואין אחר ממנו.
נקודה חשובה להסביר היא שהיום יש הרבה פריצות או חלילה גירושין וכו' מסיבות שונות…אך חלק מזה קורה כי אנשים מוצאים עוד קשרים מחוץ לקשר הזוגי שלהם. הם מסתכלים לצדדים ומחפשים משהו חדש ואחר שירגש אותם-זה פשוט נורא ויכול להרוס את הבית.
קשר יכול להיות דבר אדיר שממלא את האדם ונותן לו הרבה כוחות של אהבה ושמחה,אך התורה מציבה לנו גבולות שיכולים לעזור לנו לשמור על היופי שבנישואין. לדוגמא:
זוג שהתחתן,תקופה מסויימת יכול להתקרב ותקופה אחרי צריך לשמור שוב נגיעה. ככה שומרים על התחדשות וקצת געגועים למישהו שחיים איתו שנים באותו בית וכו'.
לבעל יש ציווי לא להרבות בשיחות עם נשים אחרות ולא להתעניין יתר על המידה בשלומם וכו',וזאת שוב בשביל לשמור על הקשר שלו עם אשתו.
נאמנות היא בסיס בקשר זוגי ומבחינת התורה כל ההלכות של צניעות ושמכוונות לשמירה של האיש והאישה מלסטות מהקשר שלהם,נכתבו בשביל לשמור על הנאמנות הזו ועל האחדות הזו שבין איש ואישה. חז"ל אומרים לנו שהקשר הזוגי הוא דוגמא לקשר שלנו עם רבש"ע.(בדיוק קראנו בחג את מגילת 'שיר השירים' שקשורה לכך גם כן) וכפי שאנו נאמנים לו ולא אמורים לחשוב שיש עוד אלוקים או שהוא אינו קיים וכו',כך גם הקשר הזוגי צריך להיות אחד בלבד. זאת השאיפה ומטרת החיים. להקים בית חזק ואיתן שיעמוד ולא יפול. שהילדים בו ידעו שההורים אוהבים אחד את השני ושמחים בכך וזה יתן הרבה שמחה גם לילדים. טוב…אז אפשר לומר-אני עדיין צעיר/ה מה איכפת לי עכשיו מזה? כשאגדל יותר ברור שאתחתן עם אדם אחד וכו'…אבל זו טעות כי הבניה של האדם מתחילה לפני הנשואין. איך ידע להתנהג נורמלי וטוב עם בת זוגתו אם לפני כן לא התנהג כך והיה בהרבה קשרים? זה עניין של הרגל והתנהגות שאפשר לקנות אותה כבר עכשיו…
אולי זה נראה לנו 'חונק' ויאללה תנו לחיות בכיף ובזרימה…אך האמת היא(ורואים זאת מסביב) שהזרימה הזאת מובילה למטה…(המקום היחיד שבו כידוע לי מים זורמים זה כלפי מטה…) ובסופו של דבר-מי שיחיה כך באמת-הוא ואשתו יהיו האנשים המאושרים ביותר בעולם…ותהיה להם שמחה גדולה ממש.
מקווה שהדברים קצת עזרו.
את מוזמנת להגיב/לשאול/לברר וכו' בשמחה בכתובת שלי:
Adigut7@gmail.com
המון הצלחה וברכה,
רק טוב,
עדי