שלום כבוד הרב!
כרגע אני מסיימת את שנה השניה של שירות הלאומי שלי.ומתלבטת מה לעשות שנה הבאה לימודים אקדמאים לבין מדרשה?האם כדי לדחות את הלימודים בעוד שנה?(לימודים 5 שנים)
אשמח אם תעזו לי..אני נואשת!
תודה!
בע"ה
לשואלת היקרה שלום וברכה,
ראשית- אינני רב. סך הכל חברה מקשיבה שבע"ה תנסה לעשות לך קצת סדר במחשבות…
אפתח בכך שאין תשובה מוחלטת סביב ה´פולמוס´ הזה- מדרשה או לימודים.
בשנים האחרונות נהיה טרנד חדש ללכת למדרשות. זה נולד כתוצאה מכך שבנות הפכו יותר דעתניות, יותר משכילות, יותר מלומדות ואוהבות תורה ולימוד וכן מעוד סיבה- שיש תחושה שהאולפנה מספקת חויה יחסית שיטחית ולא עמוקה של הכרות ומפגש עם עולם הספרים היהודי.
כבוגרת מדרשה, אני באמת מרגישה שזו אחת המתנות הגדולות שנתתי לעצמי.
אני גם מפנה אותך למאמר-
http://www.stender.co.il/news.php?id=317
חושבת שאולי יסייע לך במשהו.
לי אישית- זה היה צעד משמעותי בבניין האישיות.
לא הייתי אותה ענבל אלמלא השנה הזאת. והקשר שלי עם הקב"ה היה נשאר שטחי וברמת בית ספר אם לא הייתי מטמיעה עצמי שנה באוהלה של תורה. ממש כך.
א-ב-ל –
יש גם דעות אחרות.
אני יודעת היום שב"ה יש המון מסגרות שמעניקות מפגש עם עולם התורה לנשים גם תוך כדי המירוץ של החיים. בלי צורך להתנתק לגמרי מהעולם ומעיסוקייך. בכל קהילה היום, בכל עיר, נערכים ימי עיון לנשים, ימי לימוד, תוכניות חלקיות במדרשה, ואישה הרוצה לגמוע מהבאר- מי ימנע בעדה?
הרבה סבורים שאין זה מתפקידה של האשה ´להתכנס´ בעצמה. זה דבר יותר גברי. גברים מחוייבים בכך, מצווים על כך, ואילו לנשים זה סתם תחביב, או הנאה. והנשים צריכות להגיע להגיע ללימוד ממקום אחר. לא כזה המעוניין להתפלפל ולחקור, אלא יותר כזה שרוצה להתקדם בעבודת ה´, להתחזק בקיום המצוות ושמירה עליהן ולהבנות טוב יותר לקראת הצעד המשמעותי בחיים- הקמת בית.
על כן, פרשתי בפנייך את הדעות לכאן ולכאן.
כעת העבודה מוטלת עליך-
לברר…
מה הרצון שלך?
מה חשוב לך יותר?
איפה תהיי מאושרת ושמחה?
איפה תפרחי?
מה סדר העדיפויות שלך בחיים?
חשוב לומר שיש הרבה דמיון סביב החלטות חשובות בחיים.
את למשל מתחילה לדמיין איך החיים שלך מתעכבים, ואת לא מספיקה ללמוד את התואר שלך ופתאום בא חתן וילדים וכו´, וחייבים לזכור שאנחנו פשוט לא יודעים כלום… ממש כך. אנחנו לא יודעים לאן הב"ה יגלגל אותנו. ואולי אחרי המדרשה בכלל תרצי ללמוד משהו אחר, או סוג אחר של חתן, או שבע"ה תפגשי אותו במהלך השנה, ולאלוקים פתרונים!
תתפללי על זה חזק, שהקב"ה ינחה אותך במעגלי צדק למען שמו.
שישלח אותך למקום הנכון והראוי לך, שתהיי כלי לשליחותו ושבע"ה החלטותייך יהיו ראויות ונכונות.
"בדרך שאדם רוצה לילך – מוליכין אותו"
בהצלחה רבה רבה!
החלטות טובות,
אשמח מאוד לסייע לך גם במייל האישי-
inbalush.w@gmail.com
אל תהססי!
בברכה,
ענבל