צירופי אותיות מהקבלה

שאלת הגולש

שלום..קודם כל מחילה,לא ידעתי למי להפנות את השאלה והקטגוריה היא יותר מהקבלה.. אני בן 18 ב"ה מאמין ודתי ולאחרונה
נודע לי שיש צירופי אותיות בקבלה ,שאם לוחשים אותם..הם עוזרים כמו-מציאת זיווג,שפע ,בריאות וכו'..מה שנקרא ע"ב שמות.. מן צופנים אנרגטיים [שמעתי שבהם משה רבנו השתשמש לקריעת ים סוף ] והם לקוחים מספר שמות פרק יד' פס' יט-כא'
שאלתי היא-האם מותר להשתמש בהם ??[הן בלחישתם והן בכתיבתם ] או שמא זה נקרא "קבלה מעשית " -[דבר שכמובן לא מומלץ] ?

תשובה

שלום רב
אני שמח שאתה שואל, שחשוב לך מאוד שמירת המצוות, ולכן למרות המשיכה שיש לדברים אלו, אתה מתגבר ולא עושה את הצעד לפני שאתה יודע אם הוא מותר או אסור.
אך לצערי הרב, אנו לא רבנים, ואף לא מבינים בקבלה, ולכן איננו יכולים לענות על שאלה זו, לכן אם אתה רוצה תשובה הלכתית, אתה מוזמן לפנות לאתר "הרב" של הרב מרדכי אליהו שליט"א ולשאול. הרב אליהו ידוע כבקיא בנושאים האלו, גם בהלכה וגם בקבלה, ושם תוכל לקבל תשובה מתאימה.
לגבי עצם העניין. רצוני לכתוב לך משהו לדעתי, משהו שאיננו הלכתי אלא נקודה חשובה בדרך החיים, כפי שאני הקטן רואה את הדברים.
ה' נותן לנו משימות בחיים, קשיים וייעודים שאנו צריכים להתגבר ולהתקדם על ידם. כל נסיון אמור לרומם אותנו, אם אנו נדע להשתמש בו נכון. ה' אוהב אותנו באמת, וכל נסיון וכל קושי הוא אך ורק במטרה להרים אותנו על ידי ההתמודדות שלנו, על ידי שנבנה את עצמנו ונחשוף את הכוחות הנפלטים הטמונים בנו. כן הדבר בעניין השידוכים. מנסיוני למדתי שכל עיכוב יש לו מטרה, כל עיכוב בונה בנו משהו, שמכשיר אותנו אל הנשואין האמיתיים. לכן הדבר החשוב ביותר הוא לנסות ולהתבונן איך אנו מתרוממים על ידי הנסיונות, איך אנו מתקדמים, וזה יהיה שכרנו.
אינני בא לשלול דרכים אחרות, אך אני רוצה כן להבליט את העבודה האישית שלנו, ואת ההסתכלות הראויה לדעתי העניה על הקשיים האלו. לכן אתה מוזמן לפנות אל הגר"מ אליהו שליט"א, לשאול, ולפעול לפי מה שיורו לך, ובכל אופן גם ללכת בדרך שלי, דרכם של רבים וטובים,ואני מברך אותך בהצלחה בכל אשר תפנה.
בברכה
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il

ז באב התשסז

קרא עוד..