שלום.
אני לא יודעת עד כמה תוכלו לעזור והאם אני יכולה לפנות אליכם בעניין זה, ובכ"ז..
אני בת 17 כרגע. בכיתה ז' רבתי עם מישהי שהייתה חברה טובה שלי מאז שאני זוכרת את עצמי.
המריבה ביננו הייתה טיפשית במבט לאחור אבל אז זה היה נראה לי כאילו אני צודקת מאוד ובחיים אני לא הולכת לדבר עם הבנ"א הזה.
היא חשבה את אותו דבר בזמנו וכך יצא שלא דיברנו עד עכשיו(כשאנחנו נפגשות אנחנו אפילו לא אומרות שלום אחת לשניה).
היא לא חסרה לי בחיים ואני גם יודעת שהיא נהייתה חילונייה לגמרי ויש לה השקפת עולם שונה משלי וחיים שונים משלי. מה שאומר שבטוח היינו מתרחקות.
ועדיין.. אני מרגישה אי נעימות ואפילו צביעות שאנחנו מתייחסות אחת לשניה כאילו אנחנו לא מכירות זו את זו. אין אפילו שלום. וחוצמזה, אני מעריכה אותה בשל היותה יהודייה ואני לא רוצה לשנוא אף יהודי.
מה שמוזר, במשך השנים זה לא הפריע לי..
ופשוט בזמן האחרון אני מהרהרת בזה הרבה.
אשמח אם תוכלו לעזור ותודה רבה על הקדשת הזמן וכו'.
שלום לך,
שאלת שאלה מעניינת וחשובה מאוד.
הבאת סיבות רבות לטובת פיוס עם אותה חברה- חוסר נעימות, הרגשת צביעות, חוסר רצון לשנוא. הרצון שלך להתפייס הוא רצון טוב, שנובע ממקום טהור בנפש ב"ה! ברשותך, אני רוצה להוסיף סיבה נוספת, חשובה אף היא, שתעודד ותחזק אותך בהחלטתך וברצונך להשלים עם אותה בת. כידוע, במצוות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר [עד שירצה את חברו]. את כותבת שמאז הריב לא דיברתן, יכול להיות שעדין יש בליבה כעס עליך, ולפי זה את צריכה לרצות ולפייס אותה בכדי שהתשובה תהיה שלמה.
לכן, נראה לי שטוב תעשי אם תצרי איתה קשר בדרך כלשהי (ועל כך אפרט בע"ה), תנסי לפייס אותה ולדבר איתה עד שתהיי בטוחה שכבר אין ביניכן שום כעס ומתחים. זה לא אומר שמעכשיו אתן צריכות לחזור להיות חברות טובות, במיוחד שכתבת שאותה בת חיה כעת בדרך חיים שונה משלך, אך לפחות תדעי שאתן ´סוגרות´ ביניכן את כל החשבונות הלא נעימים שנשארו פתוחים מהעבר.
איך עושים את זה? איך תבואי פתאום למישהי שלא דיברת איתה קרוב ל-4 שנים ותתחילי לדבר?
חשבתי על כמה דרכים, את מוזמנת לבחור את הדרך המתאימה בשבילך (או כמובן למצוא דרך חלופית טובה יותר):
[1.] מכתב- תכתבי לאותה בת מכתב נחמד, בדואר או במייל, תתארי לה מה את מרגישה, כמה את מצטערת על כך שמאז אותו ריב ניתק ביניכן הקשר, תבקשי סליחה ותבררי אם אין בה עוד שום כעס עליך. אפשר לצרף למכתב צ´ופר קטן או ממתק.
[2.] פגישה- אפשר להיפגש במקום נחמד, ללכת ביחד לאכול גלידה, או לצאת למקום יפה בחיק הטבע. תדברו ביניכן ותספרי לה על תחושותיך. הפגישה יכולה להיות המשך למכתב ויכולה גם לבוא בפני עצמה, תלוי עד כמה את מרגישה בנוח.
[3.] חברה משותפת- את יכולה לשלוח לאותה בת חברה משותפת שתמסור לה את דבריך, או שתנסה ´לגשש´ אצלה ולשמוע מה היא חושבת על מה שקרה ביניכן. בהתאם לכך תוכלי להמשיך ולפעול בענין. בכל מקרה, עדיף שבקשת הסליחה תגיע ישירות ממך (במכתב או בפגישה).
יישר כוח על הרצון הטוב!
אשמח לשמוע איך היה ולעזור אם יש צורך.
בהצלחה!
עדי.
adi_sh@shoresh.org.il