איך אפשר להפוך את החיים למשמעותיים

שאלת הגולש

איך אני יכולה להפוך את החיים למשמעותיים?

תשובה

שלום!
כולנו מחפשים חיים משמעותיים יותר, נכונים יותר, שמחים יותר, אז איך באמת עושים את זה?
צריך לדעת שהדרך לחיים המשמעותיים והמנוצלים ביותר עלי אדמות היא עבודת ה'. וכך אומר שלמה המלך בקהלת: "סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם".
יוצא מכך, שבכל פעם שאת עושה מצווה ?
את מנצלת את החיים שלך,
את מכניסה משמעות לחיים שלך,
את שווה עכשיו משהו לעולם, כי שינית אותו, כי היטבת אותו.
את שווה הרבה לעולם!
 
הבעיה היא רק שלפעמים אנחנו לא מרגישים את זה.
אנחנו לא מרגישים שבשטיפת הכלים בבית, שהיא חסד עצום ומצווה גדולה מאד, בדיוק הכנסנו משמעות לחיים. אנחנו לא מרגישים שבזה שאנחנו גם לומדים בבי"ס, למשל, אנחנו בעצם עושים מצווה, כי הלימוד הזה יעזור לנו אח"כ לנהל חיים תקינים יותר ולהביא פרנסה לביתנו, בית שבעז"ה עוד יגדלו בו ילדים לתורה ולמצוות. [אנחנו לא מרגישים איך שלמעשים הרגילים שאנחנו בכל מקרה עושים יש בעצם משמעות אדירה] לעולם ולנו, ובעיקר – לקב"ה. כי כל מעשה שהוא רצון ה', בין אם אנחנו חושבים על כך ובין אם לא, הוא חשוב ומשמעותי מאד מאד בעיני ה'.
וא"כ- כדי להתחיל לחיות חיים משמעותיים ומלאים יותר פשוט צריך להכיר בחשיבות המעשים שאנחנו בכל מקרה עושים,
לראות את עבודת ה' שבהם,
ולשמוח בכך מאד מאד, כי זהו ניצול חיים גדול מאד!
כי בזה שאת שוטפת כלים, למשל, את עוזרת למישהו, את משמחת מישהו אחר שישתמש אח"כ בכלים נקיים, ואת שינית בכך משהו בעולם, כי עכשיו הוא עולם שטוב יותר לחיות בו ? כי יש בו אדם טוב כמוך שעשה משהו בשביל אחרים.
כל מעשה טוב הכי קטן שאנחנו עושים, משנה את העולם כולו!
ההרגשה הזו, שגם סתם מעשה יומיומי שעושים הוא בעצם דבר חשוב ומשמעותי מאד, גורמת לשמחה גדולה מאד, כי את יודעת שכך את מנצלת את החיים שלך, ויש לך מזה הרגשת סיפוק עצומה.
 
צעד נוסף לקראת חיים מנוצלים כראוי הוא [שימוש נכון יותר בזמן החופשי שיש לנו]. כדאי לשבת ולחשוב מהם הדברים שאת רוצה להקדיש להם את זמנך כך שתרגישי שאת באמת מנצלת את הזמן שלך כראוי, ואז כל שנותר הוא רק להתחיל לעשות את הדברים האלו. לכל אדם יש כוחות מיוחדים משלו, ובוודאי שיש כוחות כאלו גם לך (גם אם הם לא נראים לך בולטים במיוחד יחסית לסביבה). אז אפשר לשבת ולחשוב איך אני, עם הכוחות והיכולות המיוחדים רק לי, משפיעה על העולם הזה כך שיהיה יותר טוב. יכול להיות שתבחרי לעזור יותר בבית, יכול להיות שתבחרי דווקא ללכת לעזור לאחרים מחוץ לבית. ואולי עם הכוחות שלך תחליטי שהכי טוב הוא דווקא שתלמדי אומנות כלשהי שאת מוכשרת בה וככה תרגישי שאת מנצלת את זמנך כראוי וכו' וכו' ? כל אחד עם מה שנכון ומתאים לו.
העיקר הוא שמה שתעשי יהיה לא סתם, כדי להעביר את הזמן, אלא שתרגישי שהוא באמת משפיע לטובה עלייך ועל העולם, כי זו המטרה העיקרית לשמה באנו לכאן. צריך לדעת שכיום, בגלל ההתפתחות הטכנולוגית הגדולה, לאנשים נשאר הרבה פחות מה לעשות בחיים, ולכן הם המציאו להם שיטות להעביר דרכן את הזמן. החל במשחק הסנייק שבפלאפון ובתשבצים למיניהם וכלה בתוכניות הטלוויזיה, בהופעות שונות ובטיולים בקניונים, נבנתה לה בדורנו תעשייה שלמה של בילויים, של שימוש בזמן לשם הנאות רגעיות וחולפות, שאינן מקדמות את האדם לשום מטרה שהיא ואינן מכניסות לו שום משמעות בחיים. אינני אומרת שהכל אסור, אך הצריכה המוגברת הזו של בילויים בימינו משאירה את החיים שלנו הרבה פעמים רדודים וחסרי משמעות. לכן, צריך לדעת לברוח מכל הדברים חסרי המשמעות שהרחוב מציף אותנו בהם, ולברור מה משמעותי וחשוב באמת ומה נעשה סתם כדי להעביר את הזמן.
 
ודעי לך שהעבודה לקראת חיים משמעותיים ונכונים יותר היא עבודה של כל החיים, והיא בעצם עבודת ההתקרבות לקב"ה. ככל שאדם קרוב יותר לה' כך יש יותר טעם לחייו, וככל שהוא רחוק יותר חייו שווים פחות. לכן, אל לך להיבהל אם לא תצליחי לקום כבר מחר אדם חדש שיודע לנצל כל שניה בחייו לעבודת ה', כי הדרך לכך היא ארוכה. מה שחשוב הוא רק להיות תמיד בדרך, להיות תמיד במצב הליכה, במצב בו תשתדלי יותר ויותר לנצל את חייך כראוי.
בהצלחה בכל, ושירבו כמותך אנשים בישראל המחפשים תוספת משמעות לחייהם!
תמר, חברים מקשיבים.

ה באב התשסד

קרא עוד..