בשביל מה מתחתנים?

שאלת הגולש

בשביל מה מתחתנים? למה זה משמח אותנו?

תשובה

שלום!
מתחתנים קודם כל כדי להביא ילדים לעולם, כדי להמשיך את העולם, ומי לא רוצה בכך…
דבר נוסף הוא שבטבעו של האדם הוא זקוק למישהו שיהיה איתו, לשותף לחיים. החברים והמשפחה שלנו הם אמנם איתנו, אבל בשלב מסוים הם כבר לא מספיקים. ההורים מזדקנים, האחים עוברים כל אחד למקומו, והחברים לא יכולים להיות אתך תמיד, כי אחרי הכל, הם גרים בבית אחר, ויש להם חיים משלהם ומשפחה משלהם.
וכשהאדם נשוי (ובהנחה שחיי הנישואין שלו מוצלחים), אשתו נמצאת איתו בכל מצב – בשמחה ובעצב, ברגעים היפים וברגעים הקשים. היא זו שתומכת בו כשלא הכל הולך חלק, היא זו שאיתה הוא תמיד יכול לדבר, היא זו שמנהלת את הבית שלו, שמגדלת את ילדיו וכו' וכו', וכמובן שהדבר הוא הדדי.
לכן כשמתחתנים זה כ"כ משמח, כי עכשיו יש לאדם שותפ/ה לחיים, כי עכשיו החצי השני שלו משלים אותו ועוזר לו לחיות טוב יותר ובצורה מושלמת יותר, הן ע"י עזרה רגשית או רוחנית והן ע"י ניהול הבית/יציאה לעבודה וכדו'. עד כדי כך שאמרו חכמים שמי שאינו נשוי אינו נקרא אדם.
וראה עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31550
כל טוב!
תמר, חברים מקשיבים.

א באב התשסד

קרא עוד..