שלום, חניכה שלי ניגשה אלי וסיפרה לי שהיא החליטה להתחזק וביקשה ממני עזרה בנושא איך, במה, כמה ולמה? ראיתי במאגר השאלות כמה שאלות בנושא אבל עדיין לא ראיתי איך אני יכולה להסביר זאת ברמה קצת פחות גבוהה לילדה בכיתה ח', שהיא די בוגרת אבל התשובות שקראתי נראה לי קצת יותר מדי קשות עדיין לכן אני מבקשת ממכם עזרה איך לכוון אותה באופן שהיא באמת תבין ותיישם. אשמח אם תענו בהקדם תודה רבה וכל הכבוד על העבודה הנפלאה שאתם עושים!
אורית
שלום אורית,
כל הכבוד על המסירות וההשקעה למען חניכותייך – אין לי ספק שהשקעתך המבורכת לא תשוב ריקם ובעזרת ה' עוד תראי פירות ותווכחי כמה חשובה היתה השקעתך.
את חניכתך המבקשת להעמיק תוכלי להפנות לספרים מצויינים ולא קשים כמו "בעין יהודית" של הרב יוחנן דוד סלומון, "שאל נא" של הרב אבינר, "ואני, מה אני?" של הרב יניב חניא. חשוב מאוד להחדיר בה אהבה לחיי התורה וזאת על ידי דגש על חוויות דתיות שונות שיתנו לה קשר אישי אל הדברים- מפעלי חסד למיניהם (אפילו עזרה לחברה מתקשה), שותפות בתפילה וכו' . כדאי גם להפגיש אותה עם ספרים כמו "איש צדיק היה" – על ר' אריה לוין או "התורה המשמחת" על ר' שלמה זלמן אויערבך ועל גדולי ישראל נוספים שניתן ללמוד מהם תוך כדי החוייה המהנה של הקריאה. ניתן גם להמליץ על לימוד סעיף יומי בספר חפץ חיים (היום ישנם הוצאות עם שפה פשוטה וקולחת עם משלים וסיפורים), לימוד הלכה יומית בקיצור שולחן ערוך וכו'. תני לה עידוד מתמיד וטפחי על שכמה, היי לה לדוגמא ודברי איתה על שאיפותיה – כך יתחזקו בה כוחות הרצון ובעזרת ה' תתקדם עוד ועוד.
בהצלחה רבה במלאכתך החשובה,
רפאל, חברים מקשיבים