איך אפשר להאמין בו?! כן זה שיושב שם למעלה…
ונראה שכאילו הוא רק מסתכל וכל יעודו שם זה לעשות לנו רע… לאלה שפה למטה…. השפוטים שלו- שיכולים להמשיך בחיים הרגילים שלנו, כי אחרי הכל כבר התרגלנו לפיגועים, פיוגע אחד פיגוע אחד יותר מה זה כבר משנה הרי לנו אין כבר מה לעשות….כואב לי לרשום את זה כי אחרי הכל אני אמורה להיות דתיה מאמינה… אבל השאלות האלה כבר פוגעות בי…. אחרי השואה- איך המשיכו להאמין בו? איך אני ממשיכה להאמין בו?!
אז תגידו, איך אפשר להאמין בו?
שלום לך,מה שלומך? השאלה שלך שאלה משמעותית שנשאלה מאז ומתמיד. עם ישראל עבר תקופות לא קלות והיו את אלו שהתחזקו מתוך הקושי, ולעומתם, היו את אלו שעזבו את הדת.
ובאמת אם מסתכלים בעיניים שרואות רק את העולם הזה, יש קשיים שקשה מאוד לחשוב שהקב"ה "גורם" להם.. יש הרבה כאבים ומציאויות לא פשוטות. אבל אנחנו רואים גם שאותו עם שעבר את השואה האיומה שהמטרה שלה היתה להשמיד אותנו לגמרי, הוא זה שיושב היום במדינה וארץ ששיכים לו! מי היה מאמין?? אם היינו מדברים על כך אז, אנשים היו צוחקים בפנינו, חוץ מאנשים מאמינים, שמבינים שיש מעבר למה שהעין רואה.
ונכון,את צודקת! לכולנו כואב כשיש פיגועים, ושאנשים תמימים נלקחים, אך צריך לזכור שאנחנו במבחן, בנסיון. הקב"ה בוחן אותנו ורוצה שנדע מה חשוב לנו? האם העם שלכם חשוב לכם? התורה? הארץ? וכשחלילה יש פיגועים, עם ישראל שוב פעם במבחן… את מרגישה שה' פוגע בך… אולי אנחנו פוגעים גם בו קצת, שוכחים אותו, לא מספיק מכניסים אותו לחיינו..
האם אנשים באמת לא מאמינים?? או שאולי לא רוצים להאמין.. באמת מאוד מחייב להאמין, זה דורש הרבה.. יש המון טוב, ואנחנו שמחים לקיים את מה שה' דורש מאיתנו, אבל בהתחלה כשלא מכירים כ"כ, או שעדיין נמצאים מחוץ לחיים הדתיים זה נשמע מפחיד ומאיים מאוד..
האמונה זה דבר שקיים בנו בצורה טבעית, רק שלפעמים אנחנו שוכחים, לא שמים לב, וצריך כל הזמן להתחזק באמונה ללמוד,לשאול,לחשוב עם עצמי…
אני יודעת שזה מאוד קשה, ואת כותבת דברים שאת מרגישה,מהלב,
רק צריך לזכור שלקב"ה יש את מידת הדין ואת מידת הרחמים…אנחנו רואים הרבה טוב סביבנו: הטבע המדהים, הבריאה הנפלאה, אנשים טובים, שמחות,המשפחה שלנו, ילדים מתוקים, ועוד ועוד.. הכל ממנו, רק שאת זה לא תמיד זוכרים, ורק כשקורה חלילה משהו שלילי,נזכרים שהיה לנו טוב לפני כן.
ונכון לפעמים מידת הדין פועלת, וקשה מאוד, אך הקב"ה הוא כמו אבא שלפעמים צריך להיות קשוח וקשה עם הבן שלו, בשביל לחנך אותו וללמד אותו להיות ילד טוב, וכך גם אנחנו-לפעמים לומדים בדרך הקשה יותר.
צריך לזכור שעיקר הכאב הוא לנו, מי שנהרג בפיגוע – טוב לו למעלה, קרוב לאלוקים.
מקווה שקצת עניתי לך, אם יהיו לך שאלות,הערות וכו' אשמח לשמוע ממך, את יכולה לכתוב לי לי:
adigutgold@hotmail.co.il
שיהיה רק טוב, ובהצלחה!
עדי,חברים מקשיבים.
לשואלת – יש כאן עוד כמה קישורים בנושא ששאלת:
על רע, פיגועים וסבל: https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=39629
האם ה' היה באושויץ?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=43817
אם ה' אבא שלנו, למה הוא מכאיב לנו?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=45723