מהי מטרת קיום העולם?

שאלת הגולש

שלום,
יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן.
למה העולם קיים? מה זה נותן לנו? נכון, הקב"ה בנה את העולם כדי שנפאר אותו בין הגויים וכו' וכו', אבל למה הקב"ה צריך את זה בכלל?
ואני יודעת שלכל אחד יש מטרה בעולם, ההוא עוזר לעניים, ההוא למסכנים, אבל למה צריך את כל זה בכלל? אני באמת לא מבינה…

תשובה

שלום וברכה!
(מתנצל על העיכוב בתשובה, מפני עיכובים טכניים)
שאלה חשובה ויסודית שאלת, וננסה לענות בעזר ה´ יתברך.
הייתי ברשותך מסב את השאלה, מ"למה העולם קיים" לשאלה "מה המטרה שלנו בעולם" ולמה?
כי לא יכול להיות שמה שמטריד אותנו באמת זה "למה העולם קיים", ואנחנו באמת מתלבטים אם להמשיך לאכול, לשתות, ללכת, כלומר, להמשיך לחיות… (אלא אם כן האדם הוא באמת נואש…)
כלומר כשמתעוררת לך השאלה הזאת, את לא מתעוררת לשאול את זה משום שיש לך השלכות מעשיות על החיים, כיוון שאנו לא יכולים לדמיין את האפשרות שלא נהיה קיימים או העולם לא יהיה קיים, (כי מי מדמיין? אנחנו… אהה… אז אני כן קיים… טוב.. נעזוב את זה לפילוסופיה…)
אני אחדד את זה יותר, "מה זה משנה למה קיים העולם? הוא כבר קיים!",
אלא השאלה היא אחרת למה אני ממשיך לחיות כפי שאני חי עכשיו? מה המשמעות המעשית מזה שנברא העולם? כלומר מה המטרה שלי בעולם?
[מה "לא" המטרה שלי?]
אם נחלק את העולם בהכללה גסה נאמר, שהוא מתחלק לשתיים, החלק החומרי, הבהמי, "אכול ושתה" והחלק הרוחני, הערכי, הנצחי,
[החלק החומרי]
החלק החומרי, הוא חלק שמעמיד את הקיום האנושי שלנו, הוא כלי, אבל בוודאי שהוא לא המטרה שלנו.
כי האדם הוא לא שק של כמה ק"ג בשר ומים, אלא יש לו חלק נעלה יותר, יש לו רגשות, חושים, מחשבות ודעות, יש לו אהבות ושנאות, יש לו חלומות ותקוות, רצונות וחשקים, יש לו לרצון להתקדם ולעשות.
[החלק הרוחני]
אלא וודאי העיקר הבקשה שלנו היא למלא את עולמינו מהחלק הרוחני הערכי של העולם, אבל לא סתם מהחלק הרוחני, הערכי, של העולם אלא גם החלק ששייך בתיאום מלא עם עולמנו הפנימי, שנותן את הניחוח האישי שלך כחלק מכל ההרמוניה של העולם, ובעצם כל העולם הולך לקראת בקשת האלוקים ודבקות באלוקים, וזה מתבטא בבקשת הטוב והצדק, בבקשת האמת והשלמות, (אמיתי יותר, יפה יותר, גיבור יותר, הרמוני יותר, ערכי יותר, נצחי יותר, ועוד).
וזה נקרא "בקשת האלוקים", דרישת אלוקים", להתענג על ה´", כי אז אנחנו מגיעים באמת לסיפוק ולמילוי האמיתי.
לא רק האדם מבקש את המילוי האישי הנפשי שלו, אלא גם החברה, הציבור, הלאום, והעולם, והאלוקים הוא המילוי כל המילויים ויותר מזה, (כי אין לנו כלל השגה בעצמותו יתברך כי אם בהתגלות שלו).
המטרה היא להעלות את העולם למילואו, כלומר לתיקונו, עד כדי כך שגם החומר יתעלה ויזדכך, ונדבק בטוב כל הטובים, באמת כל האמיתות, ובצדק כל הצדקות.
ואת המשימה הזאת בורא עולם נתן לנו לעשות "אשר ברא אלוקים- לעשות!" העשייה שלנו היא השותפות שלנו עם הקב"ה בעולמו, הוא הפקיד בידינו את "טבעת המלך" כדי שנוביל את העולם לשיא הטוב שהוא יכול להגיע וזה נקרא "לקדש את שמו בעולם", "להיות אור לגויים", "לתקן את העולם במלכות שדי".
בברכה חן
לתגובות, הארות, הערות או שאלות נוספות chencorcos@gmail.com

ט בטבת התשעג

קרא עוד..