שלום רב!
אני רוצה להדריך בנות מהשכונה לקראת הבת מצווה שלהן אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל? ובכלל מה צריך להיות תוכן הפעולות.אשמח מאוד לשמוע כל רעיון.
כל טוב ותודה מראש
שלום וברכה.
שמחתי לקרוא את שאלתך. אני חושבת שיש חשיבות עצומה לעסוק בנושא של בת מצווה ולהכין את הבנות אליו בצורה משמעותית כך שהגיל הזה, לא יעבור עליהן בצורה סתמית. יישר כוח שאת דואגת לכך ורוצה להכין אותן לקראת בת המצווה, אני מאמינה שתהיה לכך השפעה עצומה גם לטווח הרחוק.
נראה לי שבראש ובראשונה את צריכה לחשוב ולברר מה הבנות אותן את הולכת להדריך חושבות בנושא. כלומר- לנסות לברר כיצד הן תופסות את הגיל הזה, מה זה אומר בשבילן בת מצווה. בצורה כזו תוכלי לראות מה "יש להן בראש" לגבי הנושא וכך תוכלי לדעת יותר במה כדאי להתמקד (גם דרך בדיקה אם יש דברים שמטרידים אותן, שאלות שעולות אצלן).
מעבר לכך צריך לראות מה היכולות שלהן מבחינה שכלית ורגשית, עד כמה הן בוגרות ועד כמה אפשר לדבר איתן בצורה רצינית. כדאי לברר אם הן מקבלות הדרכה בנושא בגורמים נוספים ואם כן, אולי לתאם את ההדרכה- לראות על מה כבר מדברים איתן ולנסות להתמקד בכיוונים אחרות שיצרו השלמה בהכנה.
לקראת בת מצווה יש כמה נושאים שכדאי לדעתי לעסוק בהם:
מעלות האישה וייחודיותה- תכונות ויכולות שקיימות רק אצל האשה והיופי שבהן,
מצוות מיוחדות לאשה,
עול מצוות- מה משמעותו, הטוב והיפה שב"עול" זה,
כדאי לדבר על 4 האמהות- מי היו? כיצד אנחנו ממשיכות דרכן של אמהות האומה?בגרות והתבגרות בכיוונים רוחניים.
אני מניחה שיש עוד נושאים אבל אלו הנושאים המרכזיים שעולים כרגע בדעתי. מכל הנושאים האלו ואחרים תבדקי מה מתאים להן, קשה להתעסק בכולם ולא בטוח שצריך- הכל תלוי בהן ובמה שיעניין אותן ומתאים למי שהן. בכל מקרה לאחר שתחליטי באיזה נושאים את רוצה להתמקד כדאי לשבת ולהגדיר מטרות מדוייקות ולבנות מערך של פעולות כך שתצליחי להעביר את הנושא בצורה הכי טובה שאת מסוגלת.
יש מספר ספרים שעוסקים בנושא, ממליצה לך לעיין בהם- נראה לי שתוכלי למצוא אותם בספריות תורניות וכו'. אם תרצי שנכוון אותך בצורה מדוייקת לספרים כאלו, ובכלל אם מתעוררות שאלות נוספות בנושא זה או כל נושא אחר את מוזמנת לפנות אלינו שוב, בשמחה.
כל טוב, ובהצלחה רבה.
ברוריה