מה אני בתור "בת" יכולה לעשות כדי "להרגיש" את הימים הנוראים ו"לנצל" אותם כמו שצריך? עד עכשיו הייתי במסגרות חינוכיות (בית-ספר , שירות לאומי) כך שלא היתה לי בעיה, אבל השנה אני עובדת ופשוט הימים רצים והכל כרגיל ולכן אני חוששת ש"פתאום" יופיע יום הכיפורים מבלי שהתכוננתי קודם בלימוד וכדומה. . . . תודה מראש!
שלום לך,
שמחתי לראות שלמרות שיגרת היום יום, עדיין מפעמות בלבך המחשבות כיצד להתכונן ליום הדין. נכון, במרוצת החיים הרבה פעמים יוצא לנו לעמוד על סף הדלת פתאום ללא כל הכנה, וחבל. הימים האלו הם הזדמנות מצויינת להתקדם ולהשתפר בהמון תחומים.
חודש אלול חותם לנו את השנה. מהחודש הזה אנו נכנסים לימים הנוראים של חשבון נפש ולכן כדאי להתחזק בחודש זה במספר נושאים: בלימוד הלכות תשובה, בנתינת צדקה, בעשיית חסד, בלימוד תורה , באמירת סליחות ועוד.
על כן כדאי:
א. להתחזק בצדקה בחודש זה – כי "במדה שאדם מודד – בה מודדין לו". ועל מנת לצאת זכאין בדין על מנת שיעשו עמנו חסד – מן הראוי שגם אנחנו נקדים ונאחז במידת החסד – ונרבה בצדקה. שכן אין ישראל נגאלין אלא בצדקה. לעולם אין אדם מעני (נהיה עני) מן הצדקה, ואין דבר רע ולא הזק בא בשביל הצדקה. ו"כל המרחם על הבריות – מרחמין עליו מן השמיים" ומצאנו שהצדקה דוחה גזרות רעות ומוספת חיים".
ב. להחליט על זמן מסויים (לדוגמא לפני השינה) וללמוד ספר המדבר אל ליבך הקשור לימים אלו.
ג. אמירת המזמור "לדוד ה' אורי וישעי".
ד. ניהול חשבון נפש אישי קצר בכל יום ויום.
ה. שמיעת שיעורי חיזוק ברדיו או מקלטות.
ועוד.
וככל שנרבה בלימוד, בחסד וברחמים בימים אלו, כך נגיע מוכנים יותר כשעל לוח ליבנו הדברים חקוקים לקראת השנה החדשה.
אני מצרף לך קישורים לכמה מאמרים שלנו על ימים אלו:
תיכף אשוב- http://kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=2023
האור של ראש השנה- http://kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=2035
מאמר נוסף לימים נוראים- התשובה לתפילה- http://kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=699
וליום כיפור- החופש לחזור לעצמך- http://kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=2040
כל טוב,
שלמה, חברים מקשיבים
shlomo@makshivim.org.il