שלום בן 14 ואני חוטא בעיניים ואם כל המלחמות שיש לי אם היצר אני לא מצליח לנצח אותו עד שהגעתי למצב שהרצון שלי לחזור בתשובה קטן וקטן עד שנשאר ממנו בקושי ניצוצות לפי המוח אני רוצה לחזור בתשובה אבל אני פשוט נמשך לזה כלכך ולא מצליח ואני כבר כמה שנים נלחם ונופל כל פעם מחדש עד שהגעתי למצב שאני מיואש אז אני מקווה שתדריכו אותי מה לעשות ולהחדיר בי מוטיבציה
שלום לך יקירי.
ראשית אני מתנצל על האיחור בתשובה.
אתה מתאר משהו מוכר וידוע. הקושי להמנע מראיות אסורות מצוי אצל רבים, זה לא צריך לייאש אותך. חכמינו אמרו כבר "יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום" כל עוד אדם חי בעולם הזה עליו להתמודד עם אתגרים. אינך צריך להבהל מכך שאינך מצליח להתגבר על כך תמיד. גם כאשר יש לך קשיים חשוב תמיד לזכור כי התפקיד שלנו הוא להשתדל ולעשות ככל יכלתנו גם אם לא תמיד אנחנו מצליחים לעמוד במשימה. יהודי איננו קבלן של תוצאות. הקב"ה רוצה שנשתדל וננסה כל אחד בכוחות שיש לו. התוצאה לא תמיד קשורה אלינו גם היא איננה טובה בעינינו.
אין ספק כי הקב"ה שמכיר אותך יותר טוב מכל מישהו אחר (יותר טוב גם ממה שאתה מכיר את עצמך…) יודע את התסכול והצער שיש לך מכל כשלון בדרך ואינו בא בטענות על דברים הגדולים יותר מכוחותיך. הייאוש שאתה מתאר מגיע מכך שאתה בטוח שאם לא הצלחת בכל הפעמים להתגבר, זהו כשלון. אולי ממש כעת אלוקים מעריך ומתפעל מרצונותיך הטובים ומנסיונותיך להתגבר?
האם אתה חושב שכל האנשים הגדולים נולדו בלי קשיים ונסיונות? ללא ספק גם הם התמודדו זמנים רבים עם נסיונות רק שהם לא התייאשו והתחילו כל פעם מחדש. את מי לדעתך מנסים בקשיים גדולים יותר את מי שאין לו כושר גבוה או את מי שיכול לעמוד במשימה? הכשלונות לכשעצמם אינם נוראיים כל כך כמו הייאוש שהם מביאים בעקבותיהם. הייאוש שסוגר את הדלת ומונע את האפשרות להמשיך הלאה. ואתה הרי בחור צעיר ממש בתחילת חייך הצעירים, כל החיים עוד לפניך! המשך בדרך ואל תתבונן לאחור, נסה להתמודד עם כל קושי בפני עצמו בלי לתת לעצמך ציונים.
ככל שתפסיק לנסות ולתת ציונים לעצמך כך גם הנושא יפסיק להיות בראש מעייניך וממילא יציק לך פחות. טבעם של דברים אלו שככל שחושבים עליהם יותר הם מתגברים. בכל מקרה אם זה אפשרי כדאי שיהיה לך מישהו קרוב שאתה סומך עליו שתוכל לדבר אתו על קשייך. זה יקל מאד עליך את ההתמודדות.
בהצלחה.
דוד