בסיעתא דישמיא בעזרתו ובהשתדלותנו -ד' הוא המלך!!!!-
שולם רב!
אני בת 15! לפני לא הרבה זמן חברה שלי סיפרה לי שהיא חלמה חלום על המשיח! והדבר המדהים הוא שהיא ראתה את התאריך!
רציתי לשאול אם זה יתכן שזה נכון? וזה באמת ייתגשם?!
ורציתי להזכיר במקביל את הפסוק שאומר שמאז שחרב בית המקדש הנבואות התגלו רק לקטנים ולשוטים! אני רוצה להדגיש את הקטנים!! האם גיל 14 (היא בת 14) נחשב לגיל קטן???
מחכה לתשובה בקוצר רוח… -אני-
שלום רב
אשריך שאת מצפה למשיח, שציפיה זו יש לה חשיבות גדולה, ובמיוחד כאשר הציפיה הזו גם משתפת אתה פעילות חשובה למען קידום המצב של עם ישראל ושל העולם לקראת ביאת המשיח ולקראת הגאולה השלמה. אנו תפילה שנזכה במהרה להופעת אורו ולגאולה שלמה לנו ולכל העולם כולו.
כבר אמרו חז"ל שחלומות שוא ידברו, וגם אם יש חלקים בחלומות שהם לא שוא עדיין אינני יכולים לבנות עליהם אלא על דבר מעשי שיש לנו בחיים.
צריך לדעת שחלומות זה דבר טוב וחשוב, אך אסור לבנות את החיים על פי החלומות מכמה סיבות:
1. לא תמיד אנו יודעים להבדיל בין האמת שבחלום לבין הדמיון שבחלום.
2. יש דברים שהם מעבר לחלומות ולכן חלומות לא יכולים לעזור בהם.
3. חלומות לפעמים מושפעים מדברים שעוברים עלינו ואף מכח הדמיון לשלב דברים שראינו במשך היום וכד´ בדברים דמיוניים ולכן איננו יכולים לדעת בדברים.
השאיפה שלנו היא לעבוד מתוך השכל ומתוך האמונה, להבין שלא החשבונות של התאריכים זה מה שיקדם אותנו, אלא עצם העבודה שלנו למען הענין היא שתקדם א הענין.
יש ספר בשם שו"ת מן השמים לאחד מבעלי התוספות, ששאל שאלות בחלום מלאך, ושאל אותו על תאריך ביאת המשיח, וענה לו שלא כתוב לפניו, ואף בעליונים לא יודעים הם דברים אלו, (כמובן שה´ יודע אך אף המלאכים לא יודעים) ומביא שם בהערות של הרב מרגליות, מקורות רבים של גדולי ישראל שחשבו חשבונות על הקץ ולבסוף לא היו הדברים, ולכן אמרו חז"ל תיפח עצמן של מחשבי קיצים, ואנו צריכים שלא לעסוק בדבר כלל.
מכמה סיבות התנגדו גדולי ישראל לכל העיסוק בדברים אלו, הן בגלל שדבר זה מוריד את האדם, מגביל אותו לתפיסה מצומצמת, והן גורם לו למשבר כאשר הוא רואה שהדבר לא התקיים כפי שחישב בעצמו, ולכן לא טוב הדבר. ואף אם ידע לחשב את הזמן, בסופו של דבר, זה לא מה שיקדם את עם ישראל ולכן עיסוק בדבר זה רק גורם להסיח את הדעת מהתפקיד שלנו, שהוא לתקן את עם ישראל, לרומם אותו לקיום היעוד שלו. ודבר זה קיים גם אם אנו לא יודעים את התאריך של ביאת המשיח, אלא זה חיוב כללי, שאולי יכול היה לקבל קידום ודחיפה מהדבר, אך גם בלעדיו הוא חיוב המוטל על מי שיכול לפעול בדבר.
לכן אני מציע שלא להשקיע בכל החלומות האלו ובכל החשבונות יותר מידי מחשבה, ולמרות שאני מבין את הרצון הרב שלך שכבר נגיע אל הסוף אל היעד, בכל אופן זה לא יקדם אותנו, אלא עצם הפעולה לקידום ולא רק הצפיה לתאריך זה או אחר.
אכן מצאנו בספרים של גדולי ישראל שהצפיה לישועה פועלת בעצמה לקדם את הישועה אך חשוב לדעת כמה דברים על הענין: 1. הצפיה צריכה להיות שכל יום יבוא המשיח ולא שבתאריך מסויים יבוא, כמו שאנו אומרים באני מאמין "בכל יום שיבוא" ואיננו באים להגביל את ה´ לתאריך שיצא לנו 2. הצפיה אמורה להוביל מעשה והמעשה הוא חשוב מאד. צפיה בלא קשר למעשה היא חסרה מאד.
לכן אל תתעסקי בתאריכים אלא תשתדלי להתעסק בתיקון ובקידום של עם ישראל ובעז"ה נזכה כולנו לגאולה שלמה במהרה.
יצחק.
Zahig2@shoresh.org.il