חשוב לי שיאמרו עלי דברים טובים

שאלת הגולש

היי:)
בזמן האחרון (בערך מהרגע שנכנסתי להדרכה) אני קצת מחפשת להגדיר את עצמי ולשמוע מה חושבים עליי.. חשוב לי לשמוע פידבקים חיוביים מאחרים ולדעת שחושבים עליי דברים טובים. אני הרבה פעמים נלחמת בזה אבל די קשה לי … מה כדאי לעשות כדי להפסיק לחפש לשמוע מה אחרים חושבים עליי?
וחשוב לי להגיד שאני לא מושפעת כל כך מדברים שליליים שאומרים לי ואני מפחדת שזה יתחיל לקרות…
תודה רבה!!

תשובה

שלום לך נועם היקרה

אני אתחיל בשלש מילים פשוטות – את צודקת לגמרי.. כל מי שמדריך או מורה או מלמד או מנהיג קבוצה חשוב לו מאד לדעת שבאמת מה שהוא עושה זה משמעותי, שהוא טוב, שהקבוצה מעריכה אותו וכו'. בסופו של דבר, זה חלק מה'דלק' שמניע אותו. להשקיע כל כך הרבה זמן וכוחות בהדרכה או בהוראה מבלי לדעת כיצד הקבוצה מרגישה זה מאד מאד קשה ומתסכל.

אני חושב שאין צורך 'להלחם' בזה אלא לנסות 'לאזן' את זה. לא רק לרצות לשמוע פידבקים חיוביים אלא גם לחזק את עצמך. כל פעם שאת שמחה – שאת מרגישה שדיברת על דברים משמעותיים, שהיתה לך שיחה טובה עם חניכה וכו' – לשמוח בזה, ולזכור שבסופו של דבר, גם אם יש חניכות שכרגע לא מרגישות משהו מיוחד בנוגע לפעולות, יש סיכוי טוב שבעתיד הפעולות האלו ישפיעו עליהן וכן הלאה

בהצלחה רבה

טוביה
tsbias1@Gmail.com

יג בשבט התשעה

קרא עוד..