קשר מטריד עם המורה

שאלת הגולש

יש לי שאלה קצת יוצאת דופן… (הסיפור מתמשך בערך שנתיים). יש לי מורה שהחליטה שהיא אוהבת אותי. היא לא מפסיקה להחמיא לי על כל מיני דברים שאני עושה ולספר לי עד כמה אני מדהימה ועושה חסדים עם כולם, היא נותנת לי מתנות בכל הזדמנות שרק יוצא לה (ליומולדת, לאחיין חדש, לחתונה משפחתית, אירוע חשוב ולפעמים זה סתם כי התחשק לה). היא נהיתה אובססית אלי בטירוף. היא מתקשרת בלי סוף וכשאני לא עונה לה בפלאפון היא מנסה את הבית וכשזה לא עובד היא שולחת לי 10 הודעות בערך. ניסיתי לדבר איתה פעמיים. פעם אחת פנים מול פנים לבערך שעה ופעם שניה בטלפון למשך שעתיים. ניסיתי להסביר לה בצורה יפה ולא פוגעת שהיא מגזימה!! שהגיע הזמן להרפות קצת ושבשבילי היא עדיין המורה שלי ושהיא חונקת אותי עם הקשר הזה. היא מאוד נפגעה ולא הבינה. היא טענה שהכל מה' ושום דבר בעצם לא הגיע ממנה. היא אמרה שהיא השליחה של ה' ומה הבעיה לקבל ממישהו אם זה עוזר וכו'. היא לא מוכנה לשמוע את המילה "לא" לדברים שהיא נותנת לי והיא גם לא מוכנה לוותר על ה"קשר" שלנו. החלטתי להתעלם ממנה טוטאלית. היא קלטה שאני מתעלמת ממנה ולכן התחילה לחפש אנשים בסביבה שלי- טילפנה לאחיות שלי, הורים, חברות כדי איכשהוא ליצור איתי קשר ולראות מה שלומי. היא תמיד תמצא דרך להגיע אלי ולהעביר לי דברים ומתנות (מניחה שקיות ליד הדלת כדי שאני אמצא אותם, מציעה לאחיות שלי כל מיני סופי שבוע ועבודות…) אני נהפכתי לחברה הכי טובה שלה בעוד שאני בכלל לא מעוניינית בקשר הזה ולא עושה שום מעשה לקידומו. היא אישה גרושה בת 38 ולדעתי היא מאוד מסכנה. היא מאוד מאוד מאוד רגישה ולוקחת את הכל ללב. היא יכולה לא לישון חודשיים ולהיות חולה בגלל איזשהו משפט שאמרתי לה. אני רוצה להבהיר לה פעם אחת ולתמיד שזה עבר את כל הגבולות האדומים האפשריים!!! איך אני עושה את זה בלי לפגוע בה יתר על המידה, ובמיוחד שאנחנו בעשרת ימי תשובה??????
גלית

תשובה

שלום גלית!
הרגשתך באמת מובנת. לא נעים כשמישהו כופה עליך קשר, בייחוד שזה קשר מוזר בין מורה לתלמידה. הקשר שאת מתארת הוא אכן אובססיבי במידת מה, ייתכן גם שהמורה פשוט התאהבה בך והיא מנסה למצוא בקשר הזה סיפוק כמו זה שאין לה בקשרים אחרים. יישר כח שאת מנסה לפתור זאת בדרכי נועם.
יש לי רק הצעות לנסיון לשיפור המצב, תוכלי פשוט לבחון אם זה עובד.
1. תוכלי לנסות לדבר עם אנשים טובים וצדיקים שאת בטוחה שהם לא ירכלו ויספרו סתם פרטים על המורה. אינך צריכה לגולל את כל הפרשה. ספרי להם רק שאת יודעת שהיא מאד בודדה ובקשי מהם שידאגו להזמין אותה לשבתות, לבקר אותה ולהתעניין בשלומה. אם תצליחי לגרום לארבעה חמישה אנשים להתעניין בה תעשי חסד גדול איתה ויש סיכוי שממילא העניין שלה בקשר ביניכן ידעך. כמובן שהיא לא צריכה לדעת שזה בא ממך!!!
2. כיוון פעולה נוסף נובע מהבנה של מצבה: כשאדם מעונין בקשר וסופג דחייה, הוא בדרך כלל פגוע ומרגיש אתגר להוכיח לעצמו ולחבר שהוא כן שווה את הקשר ושהוא כן יצליח לבסס חברות. דווקא אם תהיי קלה יותר להשגה היא אולי תרגיש פחות אתגר להיקשר אליך. אולי תוכלי מדי פעם לשתף פעולה: להרים טלפון ביוזמתך, לשלוח לה אי מייל קצר או הודעת פלא פון. דברים של תשומת לב קטנה, לא מתנות או ביקורים ארוכים. רק דש"ים קטנים. אחרי תקופה של קצת התעניינות מצידך אולי ההתלהבות שלה תדעך.
3. אם זה לא יעזור אחרי תקופה, אולי תוכלי פשוט לאמר לה שלא נח לך לדבר בטלפון בכל שעה, לכן את מציעה שפעם בשבוע את תתקשרי אליה ביום שיהיה נח לך ואז תדברו. זו ברירת מחדל שאולי תעזור לה לא לרדוף אחריך כי יהיה לה ביטחון שאת תתקשרי אליה. מצד שני גם שיחה של פעם בשבוע יכולה להעיק עליך ולגרום לה לפתח תלות בשיחה השבועית כך שזו ברירת מחדל בעיני.
4. תמיד תזכרי שיש בזה הרבה חסד, לשמח אשה גלמודה, אולי זה ייתן לך כוחות לסבול את המועקה.
5. אם את מרגישה שהמצב בלתי נסבל, את יכולה לפנות למחנכת או למנהל בית הספר. בסופו של דבר, יש זכות חוקית לתלמיד להרגיש מוגן מכל סוג של הטרדה ואת לא חייבת להוות פסיכולוגית של המורה שלך. אם זה ממש מציק לך את יכולה להתלונן על זה בדיסקרטיות בפני המנהל או המחנכת כדי שיטפלו בבעיה כראות עיניהם.

את מוזמנת לעדכן אותי בהמשך ההתפתחויות.
בהצלחה וכל טוב
רויטל, חברים מקשיבים

ג בתשרי התשסד

קרא עוד..