למה ירבעם בן נבט יכל לשוב מעבודה זרה ואני לא יכול לשוב בתשובה מהוצאת זרע לבטלה?
שלום רב!
סליחה על העיכוב בתשובה, הייתה לי בעיה במחשב.
ובכן שאלת שאלה חשובה ויסודית, נענה עליה בעזר ה´.
– אכן אני יכול ושמח לבשר לך ידידי היקר שאתה כן יכול לשוב בתשובה על הוצאת זרע לבטלה.
שהרי לכל דבר יש תשובה – כמו שהבאת דוגמה מצוינת שירבעם וגם מנשה וגם ישמעאל חזרו בתשובה בסוף ימיהם וגם הסיפור עם ר´ אליעזר בן דורדיא שאין פרוצה בעולם שהוא לא בא עליה, ובסוף שהתחרט והיה בצער גדול עד שיצאה נשמתו, הכריזה בת קול ואמרה שהוא מזומן לחיי העולם הבא.
אלא מה, אתה מתכוון למה שאמרו בזוהר הקדוש ובעץ חיים לר´ חיים ויטאל, שעל הוצאת זרע לבטלה אין שום תשובה.
ובכן ידידי, את עולם הסוד איננו מבינים, כלומר, זה לא על פי הבנתנו הרגילה, תורת הסוד מדברת בקודים מסוימים, שרק מביני דבר יודעים לכוון לכוונתם.
אבל בכל אופן מה שאני כן מבין, הזוהר בא לתאר את המצב שבו אדם נמצא, הוא נמצא במצב שהוא מרגיש שאין לו מוצא אין לו יכולת תשובה, שהוא נמצא בשאול תחתיות, ולמה? כי הוא הוציא לבטלה את כוחותיו, את עולמו, את אישיותו, הוא לא ניתב אותם למקומות הנכונים, הוא נמצא במקום כזה ולכן הזוהר בא לשקף ולתאר מצב והרגשה פנימית.
ולכן גם התשובה לחטא הזה הוא לא נקודתי, הוא "כלל האישיות שלך" , ניקח לדוגמה, עבודה זרה, תסכים איתי שלעשות תשובה על ע"ז היא לא אותו דבר כמו שלא עשית מים אחרונים, לא שזה לא חשוב, אבל זה תשובה נקודתית, אין איזה תפנית מרעישה בכיוון החיים שלך, אבל מע"ז, יש פה שינוי באישיות, בתפיסה, התשובה פה היא נקודת תפנית מרעישה, הוא משתנה לגמרי, שתי ה"תשובות" שאמרו, הם נקראים בפנימיות, תשובה תתאה (תשובה נקודתית) ותשובה עילאה (תשובה של כלל האישיות).
וזה נקרא בלשון הזוהר "תשובה סגי" , בזוהר פרשת נח ס"ב, על ותשחת הארץ לפני האלוקים, תרגום: "בא וראה כל החטאים של האדם, וכל ההשחתה שלו תלויים בתשובה, והחטא של השופך זרע על הארץ, שמשחית דרכו, וכו´ וכתוב בו, כי לא אל חפץ רשע אתה לא יגורך רע, חוץ מתשובה רבה".
כלומר גם לפי הזוהר יש תשובה לחטא זה, אבל היא לא תשובה נקודתית כפי שאמרנו אלא תשובה מקיפה של כל הכוחות שלך , כל האנרגיות שלך, שהם ינוצלו ויכוונו לטוב, כל האהבה שלך ינותב לאהבת ה´, וממילא כבר לא יגרם, כבר לא יהיה צורך, בלהוציא זרע לבטלה, שהרי פגם הברית הוא "תוצאה" מהמצב שבו האישיות נמצאת, (זה כלל לא אומר שאתה עם מידות רעות ח"ו, אלא שכלל הכוחות נמצאים קצת בפיזור).
והתשובה היא קיבוץ כל הכוחות לעבודת ה´ וזה "התיקון הראשי של פגם הברית", וכל שאר התיקונים הם פירוט של אותו תיקון ראשי.
אני ממליץ לך את הספרים הבאים: אשיב ממצולות (הרב יהושע שפירא, רמת גן) , והייתם קדושים, היצר הלב והאדם (מהדורה מורחבת, הרב אלי שיינפלד) ועמך כולם צדיקים (הרב אלישע ינון)
בברכה חן
לכל דבר ועניין – chencorcos@gmail.com